Zona privada
Madteam

Excursionisme

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

Excursionisme: Pic de la Dona i Bastiments desde Vallter

Dissabte, 12 de Juny de 2021 de 09:00 a 16:00h.

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció : Només socis
Preu socis: 0.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Data límit d'inscripció:
Dimarts, 8 de Juny de 2021 a les 12:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 12
Inscrits: 12 | Pre-inscrits: 0 Totes les places han quedat cobertes

Sortida de la secció d'excursionisme per a pujar al Pic de la Dona i al Bastiments desde l'estació d'esquí Vallter 2000. 

Data: 12/06/2021 

Punt i hora de sortida: Pàrquing de l'estació d'esquí Vallter 2000 a les 9:00.
Desnivell positiu:  813m 
Dificultat: Moderat
Distància: 10 km
Temps aprox.: 6-7h
Recorregut: circular

Aquesta és una ruta circular que surt desde Vallter i passa pel Pic de la Dona, el Llac de Bacivers, el Coll de la Geganta, el Pic de Bastiments i el Coll de la Marrana. Les vistes en un dia clar són espectaculars, podem visualitzar la Reserva Natural de Mantet -pirineu francès- i les capçaleres del Ter i el Freser -pirineu català-.

Pic de la Dona i Bastiments - D'excursió per Catalunya

 

Descripció de la ruta: Partim de l’estació d’esquí de Vallter 2000 i enfilem el camí marcat amb senyal GR que porta al Torrent de la Portella. Anem pujant i arribem a una cruïlla de camins on conflueixen dos GR’s, deixem el GR 11.6 que es desvia cap a la dreta i seguim el GRT 76 que continua recte seguint el Torrent. Seguim i arribem a la Portella de Mentet on deixem el GR. Seguim el camí de l’esquerra sense marques però molt fresat, que ens portarà fins al cim del Pic de la Dona, des d’on seguim el camí que es va decantant cap a l’esquerra. Passem pel Puig d’Ombriaga, seguim per la carena i arribem al Coll de la Geganta on deixem el camí més fresat, que es va decantant cap a la dreta i anem sense camí a buscar la carena per pujar a Bastiments, que tenim davant nostre i on el camí torna a ser fresat. Pugem per la carena Esquena d’Ase, el camí va fent ziga-zagues fins a la Creu de Bastiments. Des de la Creu continuem fins al Piolet de Bastiments, passant pel Vèrtex de Bastiments, des d’on tornem pel mateix camí fins a la creu.
Baixem de la creu direcció al Coll de la Marrana, on connectem amb el GR 11 que reseguim a mà esquerra. Quan acabem les llaçades de baixada del Coll de la Marrana deixem el GR i seguim el camí que planejant ens porta a creuar el riu Ter, en el punt on hi ha les ruïnes de la Quadra dels Cavalls. Continuem i veiem una mica allunyat a la nostra dreta, les ruïnes del Refugi Vell d’Ulldeter. Sortim a les pistes d’esquí. Baixem seguint les indicacions de la pista Barquins, que ens portarà fins al cotxe.

 Track de la sortida: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/vallter-portella-de-mentet-pic-dona-coll-de-la-geganta-bastiments-coll-de-la-marrana-28979897 

Cal seguir el protocol covid-19 de la FEEC en tot moment (abans, durant i després de l'activitat): 

https://www.feec.cat/wp-content/uploads/2020/06/FEEC-Excursionisme-COVID19-v3.pdf 

 

IMPORTANT: És obligatori tenir una llicència federativa amb assegurança que cobreixi l'activitat de la sortida (en cas de no tenir-ne es pot demanar una temporal al realitzar la inscripció). Si ja en tens una amb una altra entitat envia'ns un correu electrònic a info@madteam.org amb un comprovant o la foto de la llicència.

Requeriments

Cal ser autònom, i portar el material adequat per la sortida i tenir la preparació física adient a l'activitat.

Material recomanable:

  • Botes o bambes de muntanya
  • Motxilla
  • Roba d’abric
  • Menjar (barretes, fruits secs, entrepà, etc.)
  • Aigua
  • Mapa de la zona
  • Farmaciola
  • Mòbil i/o gps amb el recorregut

No inclou el transport fins el punt d’inici de la caminada. L'activitat es realitzarà sempre i quan hi hagin apuntades un mínim de 4 persones.

Cal estar en possessió de la targeta de la FEEC o similar. En cas de no tenir-ne el club te'n pot tramitar una assegurança temporal pel dia de l'activitat (4.50 euros)

Excursionisme: Pic de la Dona i Bastiments desde Vallter
Excursionisme: Pic de la Dona i Bastiments desde Vallter
Localització

Pàrquing de l’estació d’esquí Vallter 2000

Veure plànol