Madteam

General

   Activitat organitzada per guia/professional

Ordesa 2010

Del Dissabte 24 de Juliol al Dijous 29 de Juliol de 2010

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció :
Preu socis: 400.00 €
Preu no socis: 400.00 €

Data límit d'inscripció:
Dissabte, 17 de Juliol de 2010 a les 10:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 4

Ininerari

LES RUTES: DIA 1. TORLA - BUJARUELO DESCRIPCIÓ: Es tracta d’un preciós tram del GR11, que connecta la part baixa de la vall d’Ordesa, des de Torla amb la vall de Bujaruelo, tot seguint el curs del riu Ara. Passarem pel famós pont dels Navarresos i entrarem a la Gorja dels Navarresos. Desprès pasarem pel refugi de pescadors i entrarem al barranc de Bujaruelo pel pont dels Abets. Finalment arribarem al Pont de Bujaruelo, un idíl.lic indret, on farem nit i començarem a aclimatar-nos a l’altura. Una ruta per començar a gaudir d’una setmana espatarrant.

DIA 2. BUJARUELO - GAVARNIE DESCRIPCIÓ:  Comença el festival. Entrem de cop al Parc Nacional d’Ordesa per la porta del darrera, per la Vall de Bujaruelo. Cal salvar el notable desnivell existent entre el fons de la vall i el coll que separa Espanya de França, la vall de Bujaruelo, de la de Gavarinie, al peu de grans cims  com els Gabietos o el mateix Taillón. Pujarem per la cara SW dels Gabietos, pel fons del barranc de Lapazosa, fent zig-zaps, el camí puja fort per guanyar altura fins la cabana de les elèctriques, on se suavitza una mica per tornar a pujar de valent el darrer tram fins el Port de Bujaruelo. Un cop dalt, l’espectacle és brutal. De cop la vista s’obra a la impressionat i mítica vall de Gavarnie i veiem les parets dels Gabietos i les seves glaceres com la del Taillon. Immediatament deixem la carretera, agafant un corriol que entra a la vall de Gavarnie. La baixada no es tan pendent, trobem la cabana dels Caçadors i més avall el Pla de Bellavista. Hi ha una curta baixada una mica més pendent per arribar ja al fons de la vall i entrar a la bonica població des d’on la vista de la cascada i el circ és impressionant.

DIA 3 MATÍ. LE GRAND CASCADE DESCRIPCIÓ:   Aquesta és de les jornades més suaus, servirà per gaudir de la vall i recuperar una mica les forces. Desprès d’esmorzar, farem un recorregut circular matinal per apropar-nos a la cascada, la més alta d’Europa, amb 422 m. d’altura. Ens arribarem fins l’hotel de la Cascada i retornarem a la vall. A migdia dinarem  de pícnic al poble de Gavarnie. DIA 3 TARDA. COLL DE TENTES – REFUGI DE SERRADETS DESCRIPCIÓ: Desprès de dinar i de fer la motxilla amb tot el que necessitarem les dues properes nits, l’autocar ens portarà al Coll de Tentes a 2208 m.,. on començarem l’aproximació al refugi de Serradets. És un recorregut curt i no massa dur. Va pujant suaument per la carretera fins el port de Bujaruelo. Allà agafarem l’ARP ( Alta Ruta Pirinenca) que ens portarà a Serradets.  El darrer km. és el més costerut, on trobarem les primeres congestes de neu al passar pel peu de la glacera del Taillon.  Serradets és el refugi més alt de la zona. El panorama és impressionant, inoblidable. Damunt nostre veurem l’espectacular i mítica Bretxa de Roland.

DIA 4. REFUGI DE SERRADETS – TAILLON – REFUGI DE GORIZ DESCRIPCIÓ: Sense cap mena de dubte l’etapa reina i una de les més meravelloses que es poden fer a Ordesa. Ni un sol metre del dia te desperdici. És un festival continu pels sentits. Sortint de Serradets pugem de dret cap a la Bretxa de Roland que tenim al damunt i al creuar-la entrem de nou a Espanya. Voregem la seva paret ja en direcció al Taillon, passem pel Dit i la Falsa Bretxa i enfilem  fins el cim del Taillon (3144 m.) Retornem a la Bretxa i seguim cap a la cova Casteret i el Coll del Descarregador. Desprès baixarem suaument  pel Coll  de Millaris per finalitzar el dia a Góriz. Poques rutes poden tenir tants al.licients. Pujar a la Bretxa de Rolant, creuant de vesant, passem pel Dit i la falsa bretxa per coronar el Tallon (3144m.) i gaudir de la millor panoràmica de tot el massís del Mont Perdut, els Gabietos i el Vignemale. De baixada passarem per la Gruta Gelada de Casteret i contemplant  tota la vall d’Ordesa des de l’aire.

DIA 5. REFUGI DE GORIZ – ANYISCLO – PONT DE SANT ÚRBEZ DESCRIPCIÓ: Dia per gaudir de lo viscut el dia anterior i recrear-nos la vista davant d’una de les grans meravelles dels Pirineus: el Canyó d’Añisclo. Amb poc esforç pujarem 150 m. fins el Coll d’Arrablo i a partir d’aquí el panorama és fantàstic i tot el recorregut de baixada és una autentica joia. Baixarem a la Font Blanca una espectacular cascada al cor d’Anyisclo. Seguirem baixant, ja de manera més suau passant per la Ripareta, el Pont de Sangom i al final arribarem a l’ermita de San Úrbez, on ens recollirà l’autocar. Sense dubte un altre dia inoblidable!

DIA 6. VOLTA A ORDESA DESCRIPCIÓ: No podíem acabar el viatge sense estar al cor d’Ordesa, a la vall del riu Arazas. Anirem a la Praderia d’Ordesa amb el bus públic i farem la tradicional volta, pujant pel riu i admirar les Grades de Soaso i les diverses cascades culminant amb la Cua de Cavall. Pujarem a la Faja de Pelay i veurem Ordesa a vista d’ocell i admirarem les parets impressionants del Gallinero i el Tozal del Mallo, davant nostre. Baixarem per la senda de los Cazadores, per retornar amb bus a Torla i emprendre el viatge de tornada a Cunit.

 

Descripció

El Tot natura és un cicle de rutes guiades iniciat l’any 2000 i enguany compta amb una programació completa i variada de més de 40 rutes entre març i desembre. Per celebrar el desè aniversari hem preparat la sortida més espectacular  feta mai al Tot Natura. Es tracta d’una impressionat i preciosa travessa de 6 dies al cor dels Pirineus Aragonesos, pels voltants del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. Com totes les sortides del Tot natura són obertes a tothom i només cal està acostumat a caminar i a gaudir de la natura i de la muntanya.

DESCRIPCIÓ: Sortida especial de 6 dies al cor dels Pirineus Centrals, per les valls de Bujaruelo, Ordesa, Gavarnie i Añisclo, al Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut. Es tracta d’una espectacular i impressionat travessa que ens portarà als principals tresors dels Pirineus, passant per la Grand Cascade, la més alta d’Europa amb una caiguda de 422 m., per la meravellosa Bretxa de Roland, pujant al Taillon de 3141 m., veient la gruta glaçada de Casteret, recorrent tot el canyó d’Añisclo de dalt a baix i acabarem  donant la Volta a Ordesa passant per els cascades d’Agripas, la Cova, la Cua de Cavall, les grades de Soaso i baixant per la senda de los Cazadores. Es tracta d’una travessa en línia de 5 dies més un recorregut circular el darrer dia per la vall d’Ordesa. No cal portar íntegrament tot l’equipatge en la motxilla, ja que es disposa de transport auxiliar per fer algun desplaçament puntual i per traslladar els equipatges.

 

Fitxa Tècnica

DIA 1. TORLA - BUJARUELO

DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 9,7 Km.  Desnivell +342 m.  – 34 m. Dificultat. Fàcil. Temps estimat amb parades incloses: 3,5 – 4,5 h.  Altura mínima: 1018 m. Altura màxima: 1344 m.

DIA 2. BUJARUELO - GAVARNIE DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 13,580 Km. Temps estimat amb parades incloses: 6-7 h. Desnivell: +957 – 863m.  Dificultat; Moderada.

DIA 3 MATÍ. LE GRAND CASCADE

DADES DE LA SORTIDA: Longitud: Uns 9 Km. Dificultat: fàcil.  Desnivell: + 440 m. - 440 m. Temps estimat amb parades; 3,5 – 4 h.

DIA 3 TARDA. COLL DE TENTES – REFUGI DE SERRADETS DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 4,9 Km. Desnivell:  + 412 m. – 28 m., Temps amb aturades: 2-2,5h. Dificultat: Baixa. Recorregut preciós que flanqueja la cara nord del Taillon.

DIA 4. REFUGI DE SERRADETS – TAILLON – REFUGI DE GORIZ DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 10,7 Km. Desnivell:  +584 m. – 996 m. Temps estimat amb parades: 7 – 9 h. Dificultat : Mitjana (per la presència de congestes de neu). Altura màxima 3144m. Altura mínima: 2190 m.

DIA 5. REFUGI DE GORIZ – ANYISCLO – PONT DE SANT ÚRBEZ

DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 18,1 Km. Desnivell: + 153 m.- 1440 m.. Temps estimat amb aturades; 8 – 9 h, Dificultat: baixa, quasi tot de baixada.

DIA 6. VOLTA A ORDESA DADES DE LA SORTIDA: Longitud: 16 Km.  Desnivell: +680 m.  -680 m. Dificultat: Baixa. El desnivell més fort de baixada. Temps estimat amb aturades: 8 – 9 h.   

 

Accesos

HORA DE SORTIDA: 06:00 h. | LLOC: AJUNTAMENT DE CUNIT | DIFICULTAD: BAIXA - MITJA PREU: 400 € (Inclou viatge i trasllats, allotjaments en mitja pensió, pícnics, assegurança i una samarreta. No inclou esmorzar i dinar del primer dia.

 

Requeriments

ALLOTJAMENTS: Mesón de Bularuelo: Dues nits: la primera i la cinquena. Habitacions de 4 palces Hotel Le Taillon (Gavarnie). Segona nit. Habitacions dobles i una triple. Refugi Serradets: tercera nit. Habitació comunitària en lliteres. Refugo Góriz : quarta nit. Habitació comunitària en lliteres. RECOMANACIONS: Portar impermeable, botes de muntanya, una llanterna o frontal, crema solar, ulleres de sol, roba de recanvi, maniga curta i màniga llarga, un folre polar, funda de cotó o seda, motxilla de 40  o 50 litres i bossa d’equipatge, màquina de fotos, bateries de recanvi... L’equipatge que no portem a la motxilla quedarà a la bossa de viatge i a l’autocar.

Obligatorietat de tenir vigent la Llicencia federativa 2010 MÉS INFORMACIÓ I RESERVES:

Regidoria de Medi Ambient - Ajuntament de Cunit, tel 97764080 ( de 8 a 15 h.) o be directament al tel. 606123173 o als mails:

mediambient@cunit.org | josepmiro@telefonica.net FUNCIONAMENT DEL TOT NATURA: GESTIONA LES TEVES RESERVES PER MAIL. Apunta’t, reserva la plaça i comunica qualsevol variació per correu a: mediambient@cunit.org o be a josepmiro@telefonica.net. Indicant nom i cognom de cadascuna de les places a reservar i un número de telèfon de contacte. En les sortides en autocar caldrà abonar l’import del viatge abans del dia de la sortida. No es considerarà formalitzada la reserva si no s’efectua el pagament. En cas d’anul.lació es retornarà el import cas que es cobreixi la plaça. Si no es pot cobrir o no es comunica no es retornarà el import. El guia de la sortida és que fixarà el ritme de la mateixa, en base al grup i el nivell de la sortida.  El tot natura no son marxes ni curses a la muntanya, sinó sortides de senderisme en grup, per conèixer,  gaudir i respectar la natura. En cap cas es tracta de rutes guiades perquè cadascú les faci al seu ritme. Cal efectuar el pagament o una paga i senyal, com a mínim una setmana abans de la sortida. Qualsevol baixa sense comunicar farà que no es retorni la paga efectuada.

NOTA: El Club Excursionista Madteam informa que no es l'organitzador d'aquesta activitat, limitant-se a fer pública la proposta particular d'un soci. El CE MadTeam declina qualsevol tipus de responsabilitat sobre aquesta activitat. Per qualsevol dubte es poden posar en contacte amb el seu organitzador.
Ordesa 2010
Ordesa 2010