Zona privada
Madteam

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

TARDOR MADTEAM: Els “100 cims", una proposta per conèixer les nostres muntanyes

Dijous, 10 de Octubre de 2019 de 20:00 a 21:45h.

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció : Socis i no socis
Preu socis: 0.00 €
Preu no socis: 0.00 €

Data límit d'inscripció:
Dijous, 10 de Octubre de 2019 a les 19:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 50
Inscrits: 23 | Pre-inscrits: 0

A l’any 2005, la Junta Directiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) va començar a pensar en la possibilitat de proposar als federats una activitat, no competitiva i oberta a tothom, que permetés conèixer el país tot practicant l’excursionisme.

La idea era ben senzilla: assolir un centenar de cims d’una llista proposada per la junta i que havia d’incloure cims significatius de totes les comarques catalanes.


La llista inicial constava de 175 cims i incloïa totes les comarques catalanes, Andorra i la Catalunya Nord. En aquest llistat hi havia cims de tot tipus, des dels 35 m del turó de Montgat fins als 3143 de la Pica d’Estats.. El dia 1 de juliol de 2006 es va posar en marxa l’activitat.

El catàleg actual és vigent des de l’1 de gener de 2013 i proposa 308 muntanyes que han estat escollides pel Comitè dels “100 Cims”. Aquest comitè, format per persones federades vinculades al món de la muntanya s’encarrega de controlar l’activitat, plantejar noves activitats i valorar el funcionament dels concursos que es van proposant anualment. Des del comitè es va elaborar aquesta llista després de moltes hores de treball amb guies i mapes per tal de seleccionar els cims amb les millors panoràmiques i els més emblemàtics.

És una activitat per realitzar amb tranquil·litat, sense obsessionar-se per acabar la llista ni tampoc cercar l’aproximació més curta per poder fer més cims en una jornada. Tot i que, atès que la proposta és oberta, cadascú és lliure de fer el que li sembli més convenient.
En fer la llista s’ha tingut en compte que totes les comarques hi siguin representades i que aquelles comarques més muntanyenques tinguin també més cims a la llista.


En el mateix acte, és farà unes referències al nou llibre 100 CIMS El projecte més popular d'ascensions a les 308 muntanyes escollides de Catalunya, de Fermí Azcona, Constantí Torres i Joan M. Vives.

Aquesta guia ofereix tot un seguit d'itineraris pels 308 cims que conformen actualment el catàleg dels 100 Cims de Catalunya.

Ponent:
Joan M. Vives

La sessió es realitzarà a Barcelona, a la seu de l'Hotel d'Entitats de Gràcia, al Carrer Providència, 42 1er. pis a les 19.50 hores.

En finalitzar l'acte es realitzarà un sorteig entre els assistents de dos exemplars del llibre, que ús el podrà signar un dels autors.

Col.labora

Requeriments

No cal cap requeriment per venir a la xerrada.
TARDOR MADTEAM: Els “100 cims", una proposta per conèixer les nostres muntanyes
TARDOR MADTEAM: Els “100 cims", una proposta per conèixer les nostres muntanyes
Localització

Hotel d'Entitats Gràcia

Veure plànol