Zona privada
Madteam

   Activitat organitzada per guia/professional

TARDOR MADTEAM: Meteorologia de Muntanya

Dimecres, 24 de Octubre de 2018 de 19:45 a 21:40h.

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció : Socis i no socis
Preu socis: 0.00 €
Preu no socis: 0.00 €

Data límit d'inscripció:
Dimecres, 24 de Octubre de 2018 a les 19:30h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 50
Inscrits: 49 | Pre-inscrits: 0

Meteorologia i seguretat a muntanya

Quan sortim a muntanya, les condicions meteorològiques són sovint determinants a l’hora de triar on anar i quin tipus d’activitat fer. Quan som a la intempèrie i se’ns giren condicions adverses, cal decidir si continuem o abandonem. És important, doncs, que com a muntanyencs, tinguem coneixements sobre com es comporten i com ens poden afectar variables com el vent, la nuvolositat, la precipitació o la temperatura, més enllà de simplement consultar una predicció a través del mòbil que sovint no sabem d’on surt realment.

Com afecta la presència de muntanyes a les variables meteorològiques? Quins problemes de seguretat ens poden comportar fent activitats a l’aire lliure? Quines situacions poden comportar més perill? En quines zones i fent quines activitats? Són fiables les prediccions dels mòbils? Què és i com es fa la predicció meteorològica a MeteoMuntanya.cat? A la presentació i posterior col·loqui Intentarem respondre a aquestes i a altres preguntes sobre meteorologia de muntanya i seguretat.

Ponent: Pere Esteban
Tècnic del Servei Meteorològic de Catalunya i responsable de MeteoMuntanya.cat, portal impulsat conjuntament per la FEEC i l’SMC

La sessió es realitzarà a Barcelona, a la seu de l'Hotel d'Entitats de Gràcia, al Carrer Providència, 42 1er. pis a les 19.45 hores.

Col.labora

Requeriments

No cal cap requeriment per venir a veure la projecció.