Zona privada
Madteam

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

TARDOR MADTEAM: PIRATES

Dijous, 24 de Octubre de 2019 de 20:00 a 21:45h.

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció : Socis i no socis
Preu socis: 0.00 €
Preu no socis: 0.00 €

Data límit d'inscripció:
Dijous, 24 de Octubre de 2019 a les 19:55h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 50
Inscrits: 19 | Pre-inscrits: 0

A meitat del anys seixanta del segle passat, un grup de joves escaladors de Barcelona i la seva àrea metropolitana, es varen dedicar a l'obertura sistemàtica de nous itineraris a les parets del massís de Montserrat i altres zones de Catalunya i l'Aragó. En cinc anys (1976-1981) varen obrir a les parets més emblemàtiques de Catalunya, vies difícils d'estil modern i esperit clàssic. Degut a la seva extracció social modesta i amb pocs recursos, varen desequipar algunes vies clàssiques de Montserrat per a tenir material per obrir les seves pròpies vies. Per això varen ser anomenats "Pirates".

Cronològicament varen coincidir amb l'aparició a Catalunya de nous hàbits culturals, com el rock i la contracultura, que varen incorporar en els noms i el disseny de les ressenyes de les seves vies. Pirates és un documental que repassa la història del grup amb entrevistes actuals i imatges d'aquella època. Inclou també filmacions actuals amb l'escalada de les vies "Pirata" més representatives, a càrrec d'alguns dels mateixos protagonistes, més de quaranta anys després de la seva obertura.

Intervenen: Josep Manuel Anglada, Joan Altimira, Miquel Arcarons, Armand Ballart, Jaume Camarasa, Joan Cerdà, Remi Bresco, Ivan Ruiz, Lluís Hortalà, Albert Iglésies, Jordi Lluch, Pili Martínez, Joan Mulero, Fredi Parera, Antonio Garcia Picazo i José Rodríguez.

Escaladors: Armand Ballart, Emili Giner, Oscar Médel, Juan Ortiz, Miquel Pérez, Antonio G. Picazo, Ivan Ruiz, Pep Vila, Miquel Vilaplana.

Estrena: Festival Internacional de Cinema de Muntanya de Torelló, novembre del 2011

La sessió es realitzarà a Barcelona, a la seu de l'Hotel d'Entitats de Gràcia, al Carrer Providència, 42 1er. pis a les 19.50 hores.

En finalitzar l'acte es realitzarà un sorteig entre els assistents. Hi haura posibilitat de d'adquirir dvd copia de la pelicula.

Col.labora

Requeriments

No cal cap requeriment per venir a la xerrada.
TARDOR MADTEAM: PIRATES
TARDOR MADTEAM: PIRATES
Localització

Hotel d'Entitats - Gràcia

Veure plànol