Madteam

General

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

Travessa pel Massís del Vignemale

Del Divendres 12 de Agost al Dilluns 15 de Agost de 2011

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció :
Preu socis: 20.00 €
Preu no socis: 20.00 €

Data límit d'inscripció:
Divendres, 5 de Agost de 2011 a les 10:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 20

Ininerari

Divendres 12. Arribada a San Nicolás de Bujaruelo i pujada per la tarda a la cabana d’Ordiso. Un parell d’hores de camí suau amb 500 metres de desnivell positiu per començar a patir una mica.

Dissabte 13. Cabana d’Ordiso- coll de les Mules- refugi de les Oulettes de Gaube. 1000 metres de desnivell positiu i uns 500 de baixada, recorrent la vall del riu Ara fins a la cara nord del Vignemale. Sis hores ben bones amb el premi de l’impressionant visió de la cara nord i el couloir de Gaube.

Diumenge 14. Refugi de les Oulettes de Gaube- Hourquette d’Ossoue- Barrage d’Ossoue- Cabana de Lourdes. 800 metres de desnivell de pijada i gairebé 1000 de baixada amb la possibilitat de pujar al cim del Petit Vignemale, deixant les motxilles a l’Hourquette. 8 hores de camí entre geleres i cascades per arribar als amables prats de la vall de la Canau.

Divendres 15. Cabana de Lourdes- llac de Bernatuara- San Nicolás de Bujaruelo. Només 300 metres de pujada suau i 1100 metres de baixada per fer un bany al riu Ara i tornar ben frescos cap a casa.

Viernes 12, Llegada a San Nicolás de Bujaruelo y subida hasta la cabaña de Ordiso. Un par de horas de camino suave y unos 500 metros de desnivel para empezar a sufrir un poquito. Sábado 13. Cabaña de Ordiso- collado de las Mulas- refugio de les Oulettes de Gaube. 1000 metros de desnivel de subida y unos 500 de bajada por el valle del Ara para llegar a la cara Norte del Vignemale. Seis horas buenas con el premio de la impresionante visión de los glaciares y del couloir de Gaube. Domingo 14 . Refugio de les Oulettes de Gaube-Hourquette de Ossoue- Barrage de Ossoue-Cabaña de Lourdes. 800 metros de desnivel positivo y  casi 1000 de bajada, con la posibilidad de ascender el Petit Vignemale dejando las mochilas en la Hourquette. Ocho horas de camino entre glaciares y cascadas para llegar a las amables praderas del valle de la Canau. Lunes 15. Cabaña de Ñourdes, lago de la Bernatuara- San Nicolás de Bujaruelo. 300 metros de subida suave y 1100 de bajada para darse un baño en el río Ara y volver fresquito a casa!!

 

Descripció

La volta al Massís del Vignemale és una de les grans clàssiques pirinenques que tot muntanyenc ha de tenir al seu currículo. La volta que proposem comença a San Nicolás de Bujaruelo, remunta la vall del riu Ara fins el coll de le Mules, baixa fins el refugi de les Oulettes de Gaube, passa l’hourquette d’Ossoue, recorre el barranc d’Ossoue fins la presa del mateix nom i des d’allàtorna a Bujaruelo pel coll de la Bernatuara. En total quatre dies d’activitat sense cap dificultat técnica però amb un desnivell acumulat important, pel qual cal una bona forma física i moltes ganes de patir amb la motxilla a l’esquena. La nostra proposta en temps de crisi és una travessa en plena autonomia: portejant tenda i menjar, endurint l’activitat però donant-li un sentit més autèntic i salvatge.

La vuelta al macizo del Vignemale es una de las grandes clásicas pirenaicas que todo buen montañero tiene que poner en su currículo. La vuelta que proponemos empieza en San Nicolás de Bujaruelo, remonta el valle del río Ara hasta el collado de las Mulas, baja hasta el refugio de les Oulettes de Gaube, pasa la Hourquette de Ossoue, recorre el impresionante barranco de Ossoue hasta la presa del mismo nombre y desde ahí vuelve a Bujaruelo por el collado de Bernatuara. En total tres días de actividad sin ninguna dificultad técnica pero con un desnivel acumulado importante para el que hay que estar en buena forma y con ganas de sufrir un poco con la mochila a la espalda. Nuestra propuesta en tiempos de crisis es una travesía en plena autonomía: porteando tienda y comida, endureciendo la actividad  pero dándole un sentido más auténtico y salvaje.

 

Fitxa Tècnica

 

Accesos

Punt de trobada el camping de San Nicolás de Bujaruelo, a les 17 hores de la tarda

Punto de encuentro el camping de San Nicolás de Bujaruelo, a las 17 horas de la tarde

 

Requeriments

Material obligatori: Roba d'abric, motxilla, menjar, aigua, sac de dormir, tenda...i el reste de material per una sortida d'alta muntanya. Obligatori disposar de la Llicència federativa (FEEC-FEDME) , en cas de no tenir-ne la organització pot obtenir una llicencia temporal exclusiva per l'activitat dels 4 dies, a un preu de 20 euros.

Material obligatorio: Ropa de abrigo, mochila, comida, agua, saco de dormir, tienda ... y el resto de material para una salida de alta montaña. Obligatorio disponer de la Licencia federativa (FEEC-FEDME), en caso de no tener la organización puede obtener una licencia temporal exclusiva para la actividad de los 4 días, a un precio de 20 euros.

 

Travessa pel Massís del Vignemale
Travessa pel Massís del Vignemale