Madteam

Alta Muntanya

   Activitat organitzada per guia/professional

Estades Alps Madteam (Écrins)

Del Dissabte 27 de Juliol al Divendres 2 de Agost de 2019

Organització : Guia/professional

Tipus inscripció :
Preu socis: 680.00 €
Preu no socis: 680.00 €

Data límit d'inscripció:
Dimecres, 26 de Juny de 2019 a les 23:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 8

PRESENTACIÓ I OBJECTIUS:
Us presentem una proposta en la que es combina la sortida guiada d’alpinisme amb tallers teoricopràctics de seguretat i progressió per tal de que els participants assoleixin el nivell suficient per realitzar sortides fàcils d’alpinisme. Per tal de donar el millor servei possible, es treballarà amb una ràtio màxima de 1/4. Tot seguit us mostrem quins seran els objectius específics del curs:

  • Conèixer el material dur, roba i material de seguretat (botes, grampons, piolet, pals, DVA, pala, sonda, arnés i casc, material dur, teoria de les tres capes, etc).
  • Conèixer l’encordament glacial.
  • Conèixer les maniobres bàsiques d’autorescat en paret.
  • Conèixer les tècniques d’autodetencions en neu.
  • Conèixer les tècniques de progressió amb grampons i piolet.
  • Conèixer el protocol de rescat gelera: polipasts 1/3 i 1/5 amb mariner
  • Saber interpretar un mapa topogràfic, traçar rumbs, reconèixer els diferents accidents geogràfics i saber traçar un itinerari.

UBICACIÓ I DATES DE LES SORTIDES:
Del dissabte 27 de juliol al divendres 2 d’agost al massís dels Écrins (França). Amb voluntat de voler oferir una estada a un massís aïllat de les massificacions i que ens ofereix un ambient alpí, amb la necessitat d’aproximacions a peu i lluny dels telefèrics, que ens permetran gaudir de la flora i la fauna de la zona.

PLANIFICACIÓ I PROGRAMACIÓ:
1.- DISSABTE 27: Trobada a Ailefroide a la tarda, aproximadament unes 8h de viatge (720 Km). Els participants seran lliures de triar on dormir: furgoneta, tenda o bé agafar habitació a alguna pensió.

Recomanacions per dormir:
Gite d’étape Aigliere (Vallouise): http://gite-aigliere.pagesperso-orange.fr/tarifs.htm
Càmping Ailefroide: http://www.ailefroide.fr/camping/

2.- DIUMENGE 28: Serà el primer dia d’activitat, un primer reconeixement de la tècnica d’escalada dels diferents participants, repàs de nusos, assegurament, principis de via llarga i encordament en crestes.

3.- DILLUNS 29: Primer dia d’activitat alpinística pròpiament dita. Pujada a peu fins al refugi dels Écrins a 3161m, uns 1500m de desnivell positiu per un camí marcat per l’erosió glaciar i accés fins al refugi pel glaciar blanc fins al refugi. A la tarda es realitzarà un taller d’encordament glaciar i rescat en glacera en cordades de 3 persones: encordament en N, polispast 1/3 i 1/5.

4.- DIMARTS 30: Ascensió al cim del Roche Faurio (3730 m) i Xavier Blanc (3677 m). Això ens permetrà valorar el nivell dels participants en terreny glacial. A la tarda es farà un recordatori de rescat amb DVA: recerca primària, secundària i terciària, paleig estratègic, etc.

5.- DIMECRES 31: Ascensió a la Barra dels Écrins (4102 m) si el nivell tècnic del grup ho permet i Dôme de Neige (4015m). A la tarda taller d’orientació: lectura de mapes, traçat de rumbs, càlcul d’itineraris i triangulacions.

6.- DIJOUS 1: Ascens pel corredor de la Barre Noire dels Écrins (3674 m), un couloir d’entre 45 i 50º.
A continuació es farà la baixada a peu fins a Ailefroide.

7.- DIVENDRES 2: Aquest últim dia serà necessari per tornar cap a casa, 8 hores de viatge i 720 km ens esperen.

**La planificació que us hem passat és orientativa i pot variar segons les condicions meteorològiques, estat de la neu i nivell físic o tècnic dels alumnes.

Descarrega el programa amb més detall (en PDF)

PLANS B:
En cas de mal temps previst amb força antel·lació, es plantejaria un canvi d’ubicació de les estades. Però en el cas que ens trobéssim amb un canvi sobtat de temps o bé que amb suficient antel·lació ja sabéssim que dos o tres dies farà mal temps, els dies en què està previst fer activitats a baix a la vall, s’utilitzarien per fer activitat a dalt, és a dir es permutarien els dies sempre i quan els refugis disposessin de lloc.

Preus
Soci (federat): 680 euros
El preu inclou els guiatges, pernoctes, dietes, desplaçaments i peatges dels dos tècnics durant els 7 dies. 
No inclou els desplaçaments, dietes i pernoctes dels participants.

L'activitat es realitzarà a condició que hi hagi un mínim de 4 participants.

La data màxima d'inscripció serà el 25 de juny per tal de fer reserves als refugis.

Requeriments

MATERIAL PER L’ALUMNE:
Botes d’alpinisme, pals, DVA, pala, sonda, casc, piolet, grampons, arnés, sis mosquetons de seguretat, reverso, mig joc cintes exprés, cap d’ancoratge, tres vagues 120cm, cordino 6mm de 4 m, dos cordinos mashard, tibloc (opcional), microtraxion (opcional), mig joc friends (opcional), corda d’esportiva (una cada 2), peus de gat, aigua i menjar per pica-pica per les sortides, ulleres de sol, crema solar, ulleres de ventisca, guants gruixuts, guants fins, gorro, roba pel refugi, llençol, motxilla de 35l, farmaciola personal, tarja federativa, entrepans per dinar el primer dia.

Activitat impartida:
Oriol Mestre i Marc Umbert
Tècnics d'Alta Muntanya

Estades Alps Madteam (Écrins)
Estades Alps Madteam (Écrins)
Localització

Ailefroide

Veure plànol