Madteam

Esqui de Muntanya

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

Sessió práctica de termoformat casolà de botes

Dimarts, 28 de Febrer de 2023 de 19:30 a 21:30h.

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció :
Preu socis: 0.00 €

Data límit d'inscripció:
Dimarts, 28 de Febrer de 2023 a les 13:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 12

D'uns anys ençà les botes d'esquí han experimentat un gran avanç tecnològic. Els reptes cada vegada més exigents de baix pes, flexió per la pujada i rigidesa pel descens, han comportat dos canvis principals: la rigidificació de la carcassa externa i l'aprimament del botí.

Ambdós factors tenen un impacte enorme sobre la comoditat i l'ajust de la bota al peu. Actualment, la probabilitat que no trobem la bota que ens encaixa al peu és molt elevada i algunes persones amb peus amb formes no estàndard tenen problemes per trobar el material adequat per gaudir d'aquest esport.

Cada vegada més, els fabricants depenen de processos posteriors a la fabricació de la bota per aconseguir un bon ajust del peu: el que es coneix com a personalització de la bota o "boot-fitting" en anglès. Algunes d'aquestes tècniques es poden fer a casa amb nul·la o poca inversió en eines i materials i amb resultats sorprenentment satisfactoris.

En aquesta sessió un soci del MadTeam compartirà la seva experiència en termoformat casolà de botes d’esquí i mostrarà algunes tècniques bàsiques per personalitzar les botes d'esquí. Parlarem dels paràmetres principals a tenir en compte a l'hora de triar el model de bota i la talla, de diferents tipus de molèsties que apareixen quan l'ajust és deficient i de com es poden combatre.

Bàsicament i per aquest ordre, hauríem de considerar:

  1. Bona elecció de model i talla
  2. Estudi del peu i confecció de plantilles
  3. Termoformat del botí
  4. Termoformat de la carcassa

Demostrarem dues d'aquestes tècniques bàsiques de correcció: termoformat del botí i termoformat de la carcassa.

Per una qüestió d'agilitat, farem la sessió amb un grup relativament petit de persones, que hem fixat a un màxim de 12 participants.

Requeriments

1 - Ser soci del club

2 - Acceptar i acomplir les següents normes:

  • Ni el soci organitzador, ni el club es fan responsables del resultat que les persones participant puguin obtenir en l’aplicació de les tècniques compartides i mostrades
  • L'organització es reserva el dret d'anul.lar l'activitat o canviar el lloc en cas de qualsevol circumstància que així ho aconselli
  • El transport de persones és a càrrec de cada participant
  • Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de l'activitat es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar
  • El fet de participar en l'activitat implica l'acceptació d'aquestes normes.

Sessió práctica de termoformat casolà de botes
Sessió práctica de termoformat casolà de botes
Localització

Espai Calàbria 66

Veure plànol