Madteam

Secció Jove

   Activitat organitzada pel club/voluntaris

Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset

Del Dilluns 9 de Agost al Divendres 13 de Agost de 2021

Organització : Club/voluntaris
Costs referents només al transport, allotjament, etc. dels partipants.

Tipus inscripció :
Preu socis: 0.00 €

(Pot variar segons les opcions)

Data límit d'inscripció:
Dimecres, 21 de Juliol de 2021 a les 16:00h
El termini d'inscripcions ha finalitzat

Places:
Nº màxim de places: 10

Desde la secció jove del MadTeam us proposem una travessa de 5 dies que transcòrre per diferents valls precioses del Pirineu(vall de salenques, zona dels ibons de Llosàs, Llauset, ibons de Vallibierna,...) i cims de més de 3000m (Russell, Tempestats, Margalida,...).

IMPORTANT: Tot i ser una proposta d'activitat tot inscrit/a ha de tenir l'autonomia, les condicions físiques i coneixement per a assolir l'itinerari. En cap cas es tracta d'un guiatge i cadascú és responsable d'ell mateix. La travessa pot ser modificada i sempre será un recorregut consensuat entre els inscrits.

A continuació exposem la proposta principal i les diferents etapes:

Etapa 1 (7.5 km, +1000m): Desde l'embassament de Baserca s'inicia en ascens senzill pel GR-11. En el km 2 aprox. s'abandona el GR per anar a la dreta i entrar a l'inici de la vall de Salenques. Es progressa per terreny molt incòmode per sobre de blocs desde la cota 1800, pel fons de la vall, fins arribar a una canal marcada amb algunes fitesa a l'esquerra. Un cop se surt de la canal (incòmode de pujar però sense dificultat ni exposició) se segueixen les fites (molt poc visibles) fins arribar al Xalet particular (per sota de l'estany del Cap de la Vall, on farem la primera nit).

Etapa 2 (8.8 km, +1100m, -1100m): Etapa circular per realitzar una bonica i dura ascensió al Russell (deixant el material de vivac), desde on podrem observar els diferents cims més alts de la zona. S'inicia l'ascens per pendent fort cercant el millor camí esquivant blocs i curtes canals. Posteriorment es flanqueja (amb lleuger ascens) en direcció a la punta del Russell oriental, per trobar una canal d'entrada herbosa, que posteriorment acaba en una altra pedregosa amb un pas de II o III. S'arriba a la punta oriental amb grimpades senzilles. Es continua per la cresta fins a l'avantcim SE. Per arribar al cim principal cal fer un petit flanqueig per camí fàcil per sota la cresta (pel costat esquerre en la direcció del recorregut). El descens es realitza per una canal pedregosa i un camí senzill però relativament exposat. El retorn al Xalet particular es realitza passant per la "collada de los Sarrios" i la "collada de los Bucardos".

Etapa 3 (10.1 km, +1.460m, -1.150m): Seguint el camí de retorn de l'etapa del dia anterior anem a buscar l'Ibonet de Llosàs (on deixarem gran part del pes). Posteriorment es realitza l'ascens al cim del Tempestades per un fort pendent que acaba en grimpades senzilles però aères. Hi ha la possibilitat de realitzar un tros de cresta per arribar al cim del Margalida i realitzar el descens fins a l'Ibonet novament.

Etapa 4 (8.5 km, +750m, - 650m): Es fa el descens fins a la pleta de Llosás i pugem fins a l'Ibon alto de Vallibierna. Es realitza l'ascens al cim del Vallibierna per fort pendent fins arribar a l'aresta. S'arriba al cim i posteriorment hi ha l'opció de realitzar el cim del Culebras (anant i tornant pel famòs "paso del caballo"). El descens es realitza pel mateix camí.

Etapa 5 (10 km, +300m, -1400m): L'última etapa seria majoritàriament en descens pel GR-11 després de sobrepassar el Coll de Vallibierna i el Coll dels Ibons

Enllaç wikiloc: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/travessa-77078396 

S'enviarà un enllaç d'un grup de Telegram a tots els inscrits per a que es puguin coordinar i acabar de decidir el recorregut.

 

IMPORTANT: És obligatori tenir una llicència federativa amb assegurança que cobreixi l'activitat de la trobada (en cas de no tenir-ne es pot demanar una temporal al realitzar la inscripció). Si ja en tens una amb una altra entitat envia'ns un correu electrònic a info@madteam.org amb un comprovant o la foto de la llicència.

Requeriments

Us recordem que l'entorn és un entorn de muntanya. Per tant, heu de prendre totes les precaucions adients (conèixer el part meteorològic, portar un mapa de la zona i haver preparat l'activitat, etc) i portar el material necessari.

- Per a ser membre de la secció jove cal tenir entre 16 i 29 anys. Els menors d'edat hauran de contactar amb l'entitat i se'ls facilitarà una autorització que hauran de signar els tutors legals.

- Ser major d'edat i soci del club.

També cal tenir l'assegurança federativa corresponent (C o superior) i apuntar-se obligatòriament a l'activitat.
- Acceptar i acomplir les següents normes:
- L'organització es reserva el dret d'anul.lar la trobada o canviar el lloc en cas de mal temps, o qualsevol altra circumstància que així ho aconselli. 
- El transport de persones és a càrrec de cada participant.
- Ni el Club Excursionista Madteam ni els coordinadors de la sortida es faran responsables sota cap circumstància, dels accidents que hi puguin haver ni dels danys materials i/o personals que qualsevol participant pugui tenir o causar.
- El fet de participar en la trobada/sortida implica l'acceptació d'aquestes normes.
- Dur el material adequat per l'activitat.
- El lloc de la trobada podrà ser canviat en cas de mala previsió meteorològica.

Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset
Travessa Vall de Salenques - Llosàs - Llauset
Localització

Pantà de Baserca

Veure plànol