Madteam

Excursionisme

Raquetes al Cap Verd (11 febrer)

Arribant a Gósol ja anem veient la gran quantitat de neu que trepitjarem durant el dia, els marges de la carretera i sobretot la visió d’un Pedraforca imponent i carregat de neu ens fan preveure una molt bona excursió.
Què millor que esperar tot el grup amb un bon esmorzar a la plaça del poble, així que l’entrepà i la beguda calenta ens ajuden a agafar forces. Tot seguit ens equipem, agafem les raquetes i ens disposem a iniciar l’itinerari donant la volta al turó del castell encara per pista i després agafar el camí que ens porta a l’ermita de Santa Margarida ja ben carregat de neu.
A mesura que anem guanyant alçada queden als nostres peus els camps blancs que envolten Gósol i al darrera la silueta de la cara nord del Pedraforca.
Un cop hem passat l’ermita ens endinsem al bosc, els arbres emblanquinats i nosaltres seguint la traça muntanya amunt, anem guanyant amplitud de paisatge fins el Coll de la Mola.
A partir d’aquí remuntem encara més i el camí ens porta a un canvi de vessant, a partir d’ara veurem les muntanyes que estan més al nord oest, el Pallars i Andorra al fons i les més properes com el port del Comte i Tuixén.
La caminada per la neu és exigent i se’ns comença a fer tard, decidim gaudir de les vistes des de les Roques de Les Feus per sobre dels 1900 metres d’alçada i fer les fotos de grup per retornar amb tranquil•litat.
Anem baixant ara amb el Pedraforca al davant que ens fa gaudir d’un paisatge realment magnífic. Quan arribem al poble seiem tots a la taula del bar per fer un refresc i menjar. Finalment ens acomiadem amb la sensació que una vegada més la muntanya ens ha regalat un dia espectacular.

Tornar