Madteam

Excursionisme

Taller d'Orientació (12 i 16 juliol)

La sessió teòrica del dimecres la varem dedicar a conèixer en profunditat com son els mapes topogràfics, les seves característiques i com ens ajuden a conèixer les característiques del terreny, els desnivells i els camins.
A través d’unes presentacions varem veure tots els detalls que cal conèixer dels mapes i de la brúixola per fer-los funcionar correctament i obtenir la màxima ajuda a l’hora de facilitar-nos l’orientació a muntanya.
 
L’exercici de reconeixement d’una ortofoto va ser el punt que ens va ajudar a consolidar la visualització del mapa i les corbes de nivell a la realitat.
Finalment varem acordar la preparació del itinerari que hauríem de fer durant la jornada pràctica utilitzant  els elements d’orientació amb el que habitualment surt a la muntanya.
 
El diumenge va arribar l’hora de situar-se sobre el terreny i iniciar el recorregut fent una lectura de mapa per tal de reconèixer tot allò que teníem al voltant i especialment aquells punts i elements que en poden ajudar a situar-nos i avançar per una ruta.

Després d’alguns dubtes els coneixements es van anar consolidant gràcies a les ganes i col·laboració de tots per millorar en tots els aspectes. La ruta va facilitar anar fent constantment lectura de mapa i comparativa amb el que veiem a la realitat, així com anar analitzant aquells punts i elements que no quedaven clars per millorar-los.

També vàrem utilitzar mapa i brúixola per reconèixer elements visibles i per triangular i situar-nos sobre el mapa.
El punt més elevat del recorregut ens va oferir una visió general de la zona i per tant ens va permetre comparar les nostres impressions a peu de camí amb un punt de vista global.

El taller d’orientació va ser ben profitós per tots els assistents, amb molts coneixements nous que faran que les sortides a muntanya tinguin l’atractiu afegit de la lectura i situació del mapa.

Tornar