Madteam

Excursionisme

Taller d'Orientació (23-26 nov)

A la sessió teòrica varem tractar de les bases per conèixer tots els elements que ens serviran sobre el terreny per localitzar-nos, orientar-nos i saber reconèixer els elements que ens envolten.
La planificació abans de sortir és molt important i per això a partir d’una proposta d’excursió tots varem dedicar un temps a veure quin seria el millor itinerari i la manera més eficaç de trobar-lo i seguir-lo quan estiguéssim a la muntanya.
Sobre el terreny ben aviat vàrem començar a utilitzar tots aquells elements que ens permetien posar en pràctica allò que havíem vist teòricament. El treball de planificació previ i l’estudi dels elements sobre el mapa, el GPS i les aplicacions de mòbil ens varen permetre descobrir racons amagats ben interessants i fora dels circuits habituals de la zona.
També varem practicar el reconeixement dels diferents elements que ens envoltaven, i d’aquesta manera aprendre com situar-nos sobre el mapa per decidir quin camí era el que volíem seguir, a la vegada les coordenades ens permetien saber la nostra posició exacte tant per orientar-nos com per demanar ajuda en cas de necessitat.
Un parell de sessions ben intenses i amb una participació excel•lent van donar un resultat ben positiu i enriquidor per tots els participants.

Tornar