Madteam

Alta Muntanya

Curs d'Alpinisme (28 i 29 d'abril)

El passat 28 i 29 d’Abril vam realitzar el curs de nivell 1 d’alpinisme a Ulldeter, un lloc idoni per la pràctica d’aquesta disciplina per la seva proximitat i infinitat de possibilitats.
Vam iniciar el curs aprenent el protocol bàsic de rescat de víctimes d’allaus, l’objectiu és saber utilitzar de forma adequada i ràpida els elements DVA, pala i sonda per trobar i desenterrar un company o companys sorpresos per una allau. Tot seguit vam realitzar un taller de progressió amb i sense grampons i piolet, també vam aprendre com aturar una relliscada sobre un pendent considerable de neu. Petita pausa per dinar amb un dia més aviat gris però amb poc vent que en deixava realitzar les pràctiques correctament, amb la panxa plena vam passar a realitzar tota mena d’encoratges a la neu que ens servien per progressar per terreny tècnic, per assegurar un company o per abandonar o rapelar per una zona compromesa... però el dia encara no havia acabat encara vam tenir temps per realitzar encordaments i nusos, que van estar acompanyats d’un petit simulacre de progressió i autodetenció en cordades de 2 i 3 alpinistes.
Cansats i amb el cap ple de conceptes vam dirigir-nos cap al refugi d’Ulldeter on vam aprofitar per repassar, sopar i agafar forces pel dia següent.
Diumenge 29 es va aixecar amb bona visibilitat, però el vent ja indicava que la cosa canviaria ràpidament, després d’un bon esmorzar ens vam dirigir a unes pendents de neu amb vegetació per practicar tots els conceptes apresos el dia anterior, cordades de 2 i 3 persones havien de progressar per pendent tècnic col•locant encoratges i assegurant els passos més compromesos, les condicions meteorològiques van canviar radicalment, mala visibilitat, cops forts de vent, neu intensa van fer d’aquesta pràctica una autentica alpinada hivernal. El temps empitjorava per hores així que vam tornar al refugi on després d’una breu pausa vam realitzar els dos tallers finals a mode d’examen, taller de ràpel amb un arbre, encoratge a la neu i rescat de víctima d’allau en grup.
Un cop san i estalvis vam comentar la jugada tot dinant a Setcases, crec que tothom estarà d’acord si dic que va ser un molt bon i concentrat curs d’alpinisme, si agafem de referencia dies anterior semblava que tindrien un curs molt calorós però en realitat no va poder ser més hivernal.

Tornar