Madteam

Alta Muntanya

Curs d'Alpinisme: iniciació (8-9 febrer)

El cap de setmana 8 i 9 de febrer realitzem un nou curs d'alpinisme al Pedraforca, clàssica muntanya d'ascensió estival però és realment a l'hivern on esdevé un terreny de joc increïble ascendint per diferents corredors, canals i practicar l'escalada en gel i drytooling.
El dissabte decidim visitar la seva cara nord i agafem el famós PR que ascendeix fins al coll del Verdet, a mig camí aprofitem per fer els tallers de progressió amb i sense grampons i piolet, autodetencions i tot el protocol de DVA amb diferents simulacres de cerca de víctimes d'allau. Un cop finalitzada la jornada vam tornar cap al refugi Lluís Estasen on ens van tractar genial i vam gaudir d'un gran sopar. Per desgràcia aquella tarda hi ha haver un accidentat precipitat i vam viure en primera persona com de complex és un rescat en condicions hivernals i de nit.
El diumenge s'aixeca radiant i després d'un esmorzar boníssim realitzem un petit taller de nusos i marxem en direcció a la cara sud a buscar la base de la tartera que tot i les altes temperatures dels darrers dies encara té neu amb bones condicions. Aprofitem la jornada practicant tota mena de tècniques com l'encordament, la progessió amb corda, els encoratges naturals, l'assegurament i el rapel. En general dues jornades de tècnica molt ben aprofitada, ara només toca seguir practicant i gaudint de la muntanya.

Tornar