Madteam

Alta Muntanya

Curs d'Alpinisme niv 1 (11-12 gener)

El passat cap de setmana de l'11 i 12 de Gener vam realitzar el curs d'iniciació a l'alpinisme de Madteam amb en Tim, la Natàlia, l'Assumpta, en Diego, en Dani i en Gerard. Com ja és habitual triem el fantàstic indret d'Ulldeter, on la proximitat, el paisatge i l'entorn són ideals per la pràctica d'aquest cada vegada més concorregut esport. Iniciem la jornada amb els grampons als peus i pugem directament al refugi on deixarem trastos i ens desviarem cap als tallers. Les condicions no podien ser més bones per fer maniobres, trobem una neu transformada dura i en algunes ocasions gelada que fan que el nostre pas sigui àgil a la vegada que ens ajuda a practicar la tècnica de totes les puntes, ascens i descens i la tècnica de l'autodetenció amb totes les seves variants. 
Un cop realitzat un petit mos, cerquem com podem els últims raigs de sol i busquem una zona on realitzarem la recerca de víctima d'allaus i la seva correcta execució. El vent és fort i la temperatura baixa en picat, és hora d'anar al refugi d'Ulldeter on amb una cerveseta o infusió en mà realitzem els dos últims tallers del dia, orientació i nusos. Ja tenim enllestit el primer dia, bon sopar i una plàcida nit al refu per recuperar forces.
Diumenge es desperta radiant, dia anticiclònic de llum ataronjada, visibilitat perfecte, així i tot el vent ens colpeja de bon matí i ens acompanya en bona part de l'ascens a un dels mítics pic de la zona, el Gra de Fajol. Durant el camí aprofitem per practicar la progressió en pendent pronunciat i la progressió en roca, un cop el cim el vent gairebé desapareix i ens permet apreciar d'una panoràmica de 360º sense un sol núvol, això no té preu.
Ja de baixada encara ens quedàvem deures per fer, aprofitem els pendents per practicar els ancoratges en neu com el bolet, el piolet en T o l'assegurament a cos i on introduïm també la tècnica de ràpel tan adient en muntanya tècnica. Per acabar practicarem també l'encordament amb 2 o 3 persones i diferents tècniques d'autodentenció en cas de patir una relliscada. 
Com sempre un curs curt però molt intens on s'ha gaudit al 100% de la companyia i de l'entorn, molt bona feina alpinistes.

Tornar