Madteam

Esqui de Muntanya

Curs d'Esquí Muntanya (23-24 desembre)

Ens trobem a les 9 del matí al pàrking de l'estació de Grau Roig, pel dies que venen, s'espera sol i temperatures fresques.
Les dues primeres hores les dediquem a fer un repàs de tot el material existent d'esquí de muntanya: botes, pals, pells, fixacions, motxilles, DVA, pales, etc...tot i que per fer aquesta activitat estem quiets, la troben molt interessant i les preguntes són freqüents.
Posteriorment fem un taller de progressió en ascens: tècnica de lliscament amb i sense pals, voltes progressives i clavat de bastó. La zona del pla de Grau Roig és perfecte per treballar tots aquests aspectes.
Ja són vora les 12:00 i ens començem a enfilar direcció al Bony Blanc d'Envalira, seguint un dels traçats marcats per l'estació; és difícil sortir-se d'aquests ja que no hi ha base de neu i és fàcil rascar. Durant la pujada es fa un taller de voltes maria, una tècnica a vegades difícil de comprendre, però que finalment tothom acaba per interioritzar.
La pluja de preguntes referent a la tècnica i material és constant, tots els components estan molt interessats en tots els aspectes referents a l'esquí de muntanya.
Mentre aprofitem per menjar una mica, començem l'explicació de la tècnica de recerca de víctimes d'allau, en què per parelles fan una pràctica de búsqueda de DVA.
El dia s'ens fa curt i arribem al cotxe que ja es fa fosc, però encara aprofitem per fer una teòrica de dues hores de nivologia i allaus.
L'endemà l'objectiu és assolir el cim del Bony Blanc d'Envalira, de camí es tracten temes de traçat segur d'itineraris i es mostren diferent tipus de test d'estabilitat del mantell nival, així com una pràctica de ganivetes.
A les 15h ja som de nou al cotxe, és dia 24 i alguns han de ser d'hora a Barcelona.

Tornar