Madteam

Alta Muntanya

Curs de Nivologia (26 febrer)

Diumenge 26 de febrer vam repetir  a l'estació de Vallter 2000 la sortida pràctica de nivologia que les pobres condicions de neu van impedir desenvolupar en la seva totalitat, el passat 14 de gener. Malgrat l'alt interès manifestat pel grup d'inscrits, es van produir baixes d'ultimíssima hora que malauradament van reduir el nombre d'assistents.
Aquest cop sí que vam trobar mantell nival suficient per realitzar un perfil nivològic i l'assaig de compressió de columna estesa. La seva anàlisi ens va fer entendre els motius de la valoració del Butlletí de Risc d'Allaus i per què cal fer un seguiment dels episodis de nevades durant la temporada.
De la mateixa manera que la setmana anterior, vam efectuar la pràctica de recerca d'una víctima d'allau sobre les veritables restes d'una allau de fusió, dotant l'exercici de més verosimiltud. Al llarg de tota l'activitat anàvem posant en pràctica l'anàlisi del terreny per prendre consciència dels múltiples factors que cal valorar en la prevenció del risc d'allaus.
Cal remarcar l'elevat nombre d'altres grups que realitzaven pràctiques en el mateix entorn. Cal felicitar-nos que la formació vagi fent forat en les agendes de les persones interessades en gaudir de la muntanya hivernal.

Tornar