Madteam

El PROCICAT allarga 14 dies més les mesures contra la COVID

El PROCICAT ha decidit allargar 14 dies més les mesures per frenar la situació epidemiològica que es viu a Catalunya. Aquesta nova pròrroga entraria en vigor a partir de dilluns, 25 de gener i s’allargaria fins al 8 de febrer a les 0.00 hores.

 

Mesures vigents: mobilitat limitada al municipi tota la setmana

De les mesures actualment en vigor i que ara es prorroguen destaca la limitació de la mobilitat personal al perímetre municipal durant tota la setmana excepte per causes laborals o de força major. També es manté el toc de queda a les 22 hores.

Recordeu també que les trobades familiars o socials no han de superar les 6 persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. Es recomana limitar-les si es fan en espais tancats.

 

 

Àmbit esportiu

Se suspèn l’obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius en espais tancats, a excepció de les piscines.

Les instal·lacions i els equipaments esportius a l’aire lliure poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:

  • Aforament del 50%
  • Control d'accés
  • Sense vestidors (excepte piscines).
  • Queda prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats.
  • Es permeten les activitats individuals o en grup fins a 6 persones, inclosa la persona que és la professora o monitora.

Pel que fa a l'ús de les piscines:

  • Aforament del 30%
  • Control d'accés
  • No es poden fer activitats en grup

 

Competicions esportives

  • No es troben afectats per aquestes limitacions els centres de tecnificació i rendiment esportius, i les instal·lacions que hagin d'acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional.
  • S'ajornen totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals que s'han de celebrar sense assistència de públic.

 

Fonts: http://web.gencat.cat/ca/actualitat/detall/El-PROCICAT-allarga-14-dies-mes-les-mesures-contra-la-COVID , https://web.gencat.cat/ca/activem/restriccions-territorials/catalunya/


"72 dies al límit" documental de les vivències de Sergi Mingote

El documental homenatja l'alpinista que va perdre la vida en la seva última aventura partir d'un recull d'experiències viscudes durant l'ascensió als tres vuitmils: el K2, el Broad Peak i el Manaslu, que va coronar durant l'estiu del 2018 sense oxigen artificial


Sergi Mingote mor en un accident al K2

Des del Club Excursionista Madteam volem lamentar la mort del nostre amic i company Sergi Mingote. Una abraçada a tota la seva família, amics i companys. Sempre amb nosaltres Sergi. Ce Madteam.

 

Sergi Mingote

Sergi Mingote

 

Article FEEC:

 

L’alpinista català Sergi Mingote ha mort aquest 16 de gener en un accident quan tornava al camp base del K2. La notícia arribava aquest migdia després que el català patís un accident mentre baixava fins al camp base. L’alpinista es trobava en fase de descens de la ronda d’aclimatació fins als 7.000 metres amb el seu company xilè, Juan Pablo Mohr.

Mingote havia marxat aquest passat mes de desembre per intentar realitzar l’únic cim de més de 8.000 metres que mai ningú havia aconseguit fer a l’hivern, el K2 (8.611m), dins l’expedició Seven Summit Treks, amb 10 alpinistes i 10 sherpes.

De fet, membres del seu equip han aconseguit el repte que perseguia l’alpinista català, convertint-se així en els primers en coronar el K2 a l’hivern.

Abans de marxar, en un acte realitzat al Palau Robert, l’alpinista reconeixia que, tot i que es troba en un molt bon moment de forma, intentar superar el camp 3 (7.300m), cosa que no ha fet ningú fins ara, seria ja tot un èxit per aquesta nova aventura. I és fins a aquest camp 3 on va arribar Mingote per aclimatar-se. L’accident mortal que ha patit s’ha produït en el retorn d’aquest camp 3, tot i la ràpida activació de l’equip de rescat.

Des de la FEEC, el seu president Jordi Merino, ha participat activament en el rescat del Sergi. Merino s’ha mostrat molt afectat en conèixer la notícia de la seva mort per l’amistat personal que els unia i per l’ajut incondicional que sempre havia mostrat Sergi Mingote cap a la federació.

Ens deixa un gran alpinista, una gran persona i un amic, sempre al costat de l’excursionisme català. No em surten les paraules”, ha dit Merino.

Una vida dedicada als reptes 

Sergi Mingote havia iniciat, en els darrers anys, diferents reptes alpinístics que l’havien portat a aconseguir ser el primer en poder realitzar, en només 367 dies, sis cims de més de vuit mil metres.

Aquesta aventura l’havia incrementat amb el repte d’intentar aconseguir ser el primer en fer els 14 vuitmils en 1.000 dies, tot i que la situació de pandèmia de la Covid-19 l’havia portat a ajornar aquest últim repte.

 

Sergi Mingote al cim del Lhotse

La seva carrera als vuitmils començava l’any 1998 amb el cim del Cho Oyu (8.201 m), i seguia amb Shisha Pangma (8.027 m) el 1999.

Tot i així, el reconeixement alpinístic li va arribar l’any 2001 quan va aconseguir coronar l’Everest (8.848 m) en solitari per la cara nord. Una fita que es pot sumar a l’encadenament del K2 (8.611 m) i el Broad Peak (8.047m) l’any 2018 en ple repte dels 3x2x8000.

Polític i exalcalde Parets del Vallès (2011-2018), Sergi Mingote va destinar la seva vida a l’alpinisme i al món de la muntanya que va combinar amb diferents projectes solidaris. El darrer va ser la creació de la Fundació Onat on va ser el pare dels premis inclusius de l’esport català.

 

Font de l'article: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/sergi-mingote-mor-en-un-accident-al-k2/


MUNICIPI PHOTO TOUR

Aquest diumenge 17 de gener arriba el "MUNICIPI PHOTO TOUR"!
Com que no ens podem moure del nostre municipi, des de Madteam un animem a participar en un nou concurs.
 
És molt fàcil participar:
Només cal que pugis una foto durant el diumenge dia 17 de gener fent una activitat en el medi natural pel teu municipi i ens etiquetis.
Sortejarem 5 regals entre tots els que participeu.
 
Demostrem que el medi natural és un entorn segur per la pràctica esportiva. 

Esport només a l’aire lliure i dins del municipi

https://www.feec.cat/actualitat/noticies/esport-nomes-a-laire-lliure-i-dins-del-municipi/

 


Últimas publicaciones

Archivo