Madteam

Concurs de Fotografia de Muntanya MadTeam 2021

Com cada any al Club Excursionista MadTeam organitzem un concurs de fotografia de muntanya a l'estiu per als socis i sòcies. Enguany les dates de participació seran de l'1 de juliol a l'1 de setembre. Hi haurà premis per als primers classificats de material de bona qualitat per part de la marca Vaude i les botigues GrZero i Equipa't. Quan es tanqui el termini per a trametre les fotografies farem arribar a tots els socis l'enllaç per a les votacions, d'on treurem la classificació.

 

CARTELL

 

Bases de participació:

 

 


Tret de sortida a la temporada d’estiu dels refugis de la FEEC

Després d’una temporada tant complicada com la de 2020 com a conseqüència de la incidència provocada per la Covid-19, la temporada d’estiu d’enguany es presenta amb unes expectatives més elevades pel conjunt de refugis de la xarxa de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Tot i que els guardes continuen oferint menys places als refugis que les de la seva capacitat màxima, per tal de garantir en la mesura del possible que hi ha hagi la major distància de seguretat entre els usuaris, aquest estiu, sempre i quan es rebaixin les restriccions, s’espera tenir una temporada de retorn a una teòrica normalitat.

 

A dia d’avui tots els refugis de la FEEC ja es troben oberts en règim de guarda. Al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els refugis de Mallafré i Colomina ja han obert les seves portes de manera continuada des de principis de juny.

Al Parc Natural de l’Alt PirineuCertascan  va inaugurar la temporada d’estiu a principis de juny mentre que Vallferrera va obrir les seves portes a mitjans de la setmana passada.

Si marxem cap al Parc Natural del Cadí-MoixeróSant JordiEstasen i Prat d’Aguiló ja van començar a obrir durant els cap de setmana del mes de maig, mentre que a partir de l’1 de juny ja van obrir en règim de guarda de manera continua. Destacar que aquests tres refugis, a banda de la popular Cavalls del Vent, aquest estiu inauguren travessa: l’Alta Ruta del Cadí.

El refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya), per la seva banda, va començar a obrir des d’alguns caps de setmana de maig, mentre que des de mitjans de la setmana passada resta permanentment obert fins a finals d’estiu. Al Berguedà, el refugi Serra d’Ensija també inaugura travessa (la ruta Tora Blava), un al·licient més per a pernoctar en una de les raconades de muntanya menys freqüentades del Prepirineu. Des de l’11 de juny està obert. Assenyalar, però, que durant l’estiu aquest equipament estarà tancat tots els dimecres, perquè els guardes puguin proveir el refugi.

Més a llevant, Coma de Vaca, situat al cor del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, està permanentment obert des del passat 12 de juny. Fora del Pirineu i del Prepirineu, el refugi d’Agulles, situat al massís de Montserrat,  per les seves peculiars característiques obre en règim de guarda de divendres a diumenge pràcticament durant tot l’any –inclòs l’estiu-.

Pel que fa a les comarques tarragonines, el refugi de Font Ferrera, situat al Parc Natural dels Ports, obre durant el pont de Sant Joan; de divendres a diumenge durant el mes de juliol; i tots els dies dels mesos d’agost i setembre. Finalment, l’alberg-refugi de la Morera de Montsant, situat al mig del poble de la Morera de Montsant, al cor del Priorat, estarà obert tots els dies de la setmana durant aquest estiu.

Una àmplia i variada oferta per a tot tipus de muntanyencs. Des dels més experimentats que estan fent una travessa o utilitzen un refugi determinat com a camp base per a fer un cim determinat; fins a equipaments ideals per apropar la muntanya a molt tipus de públic, fins i tot nens. I com sempre, gaudiu de la muntanya amb respecte i seguretat.

Us recordem que és imprescindible reservar amb antelació de manera online a http://www.refusonline.com/ca/mapa-reserves-online/  . Si feu una travessa també podeu consultar la meteo de la travessa al portal meteomuntanya

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/tret-de-sortida-a-la-temporada-destiu-dels-refugis-de-la-feec/ 


Jordi Merino presidirà la FEEC els pròxims quatre anys

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ja té nova Junta Directiva. La candidatura encapçalada per Jordi Merino i Urbano és la que formarà aquesta junta els pròxims 4 anys.

La llista encapçalada per Jordi Merino va resultar la guanyadora a les eleccions celebrades aquest passat dissabte 12 de juny que van deixar un resultats de 84 vots per la candidatura ‘Construint el futur, seguim caminant’ encapçalada per Jordi Merino i Urbano i 28 vots per la candidatura ‘Dret de pas, dret de país’ encapçalada per Jordi Quera i Garcia.

Jordi Merino, soci del Madteam, el CE els Blaus i del CM Sant Llorenç de Terrassa del que va ser també president, iniciarà així el que serà el seu tercer mandat consecutiu al capdavant de la FEEC. Merino és  president de la FEEC des de 2011. Llicenciat en història és vocal del Comitè Olímpic de Catalunya, membre del Patronat de la Fundació de la UFEC, secretari de l’Associació Catalana de Dirigents de l’Esport (ACDE) i instructor d’excursionisme per l’ECAM.

Sota la seva presidència la FEEC ha assolit el rècord de federats el passat 2020 arribant a pràcticament les 43.000 llicències anuals i convertint-se en la tercera federació esportiva del país i la segona amb dones federades amb més de 15.000 llicències de dones.

Merino mantindrà una junta continuista però amb algun canvi destacable en llocs de responsabilitat i amb una novetat important pel que fa a la distribució de les àrees i a la creació d’una nova àrea inclusiva que serà transversal a tota la federació encapçalada pel nou membre de junta Ramon Rodríguez (CEM Cerdanyola i CIM Project)

A més a més la nova junta tindrà la figura d’un Director Tècnic esportiu que serà l’alpinista Ferran Latorre (CEC i UE Vic). Latorre es converteix en l’encarregat de dirigir la part esportiva de la FEEC amb un organigrama que composaran dins d’una àmplia àrea esportiva; Antoni Massagué (UE Vic). Seleccions Catalanes i Tecnificació; Meritxell Soler (CM L’Hospitalet). Escalada: Quino Hernández (CM Sant Cugat). Raquetes de Neu i Marxes Tècniques; Marcial Aleman (CE Torrellenc). Curses per Muntanya i Esquí de Muntanya; Ramon Regí (UE Olot). Escoles de Trail Curses; Judith Franch (AE Mountain Runners del Berguedà) i Raids d’Esports de Muntanya; Antoni Ricart (Promoció d’Activitats de Muntanya).

La nova junta directiva quedarà constituïda a partir de l’1 de juliol quan se celebrarà la primera reunió de junta directiva. Aquesta presentarà fins a sis cares noves respecta a la dels darrers quatre anys en la proposta inicial que s’ha d’aprovar el primer de juliol.

La proposta de la nova junta dibuixa la següent estructura:
 • Jordi Merino i Urbano (CM Sant Llorenç), president
 • Josep Casanovas i Redondo (CE Arítjol), vicepresident primer
 • Miquel Fernández Azconegui (CE de Gràcia), vicepresident segon
 • Joan Huertos i Ferrer (ACE Mataró), vicepresident tercer
 • Carme Delgado i Canalejo (CE Taradell), secretària
 • Josep D. Balagueró i Bernaus (CE Lleida), tresorer
 • Ferran Latorre i Torres (CEC, UE Vic), Director Tècnic esportiu
 • Marina Simó i Salinas (CEC), vocal
 • Meritxell Soler i Val (CM l’Hospitalet), vocal
 • Judith Franch i Pons (AE Mountain Runners del Berguedà), vocal
 • Gil Erra i Gil (CE Calldetenes), vocal
 • Antoni Massagué i Palau (UE Vic), vocal
 • Jordi Magrinyà i Güell (Ass. Alumn. Ex Alumn. Escola Treball. (SE)), vocal
 • Carles Xavier Pons i Pérez (CE d’Abrera), vocal
 • Josep Maria Silvestre i Casas (CE La Xiruca Foradada), vocal
 • Francesc Frances i Àvila (CA Palamós)
 • Ramon Rodríguez i Contreras (CEM Cerdanyola)
Col·laboradors:
 • Marcial Alemán i Ventura (CE Torrellenc), vocal
 • Antoni Ricart i Serena (Centre Promoció Activitats Muntanya (SE)), vocal
 • Silvano Bendinelli (CM Sant Cugat), vocal
 • Mariano Morera i Casas (CE Ripoll)
 • Ramon Tornero i Masip (AE Muntanya)
 • Josep Pérez i Lluch (CEC)
 • Agustí Castellví i Herrero (CE Madteam)
 • Ramon Regí i Pujals (CE Olot)
 • Quino Hernández i Martin (CM Sant Cugat)
 • Josep Massana i Massana (CE Penendès)
 • Iñigo Luis Soteras i Martínez (CECP Puigcerdà)
 • Marta Anglès i Folch (CE Korretonencs)
 • Marta Pla i Bagaria (CE l’Esquirol)
 • Josep Paytubí i Tubau(CE Terrassa)
 • Paco Sanchez i Fernández (ACE Mataró)
 • Laura Piferrer i Fernádez (GE Malgretenc)

El Comitè dels ‘100 Cims’ resol els premis del ‘Fotocims’ i del concurs literari

El Comitè dels ‘100 Cims’ ha resolt els premis del concurs ‘Fotocims’ i del concurs literari d’aquest 2021. Quant al ‘Fotocims’, el jurat ha decidit atorgar els premis a Alejandro Rey Rosé, Marcel Puig Puig i Jordi Costa Tomé. Pel que fa al concurs literari, els guanyadors són Xavier Martorell Boada, Mònica Bofill Bacardit, Jordi Sebastià Galí i Núria Arenas Sarrion.

Els guanyadors del concurs ‘Fotocims’

A l’XII concurs “Fotocims” s’han presentat un total de 62 fotografies, corresponents a 24 participants de 21 entitats. El jurat del concurs ha estat format per Jaume Altadill, Marta Bacardit i Xavier Erruz.

Durant el debat que s’ha fet a la seu de la FEEC, el jurat ha decidit atorgar el primer premi a la fotografia número 33, “Les neus del Pedraforca”, feta des del cim del Pollegó Superior i de la qual n’és autor Alejandro Rey Rosé (Club Excursionista Madteam). El segon premi ha estat per a la fotografia número 51, “La lluna s’amaga rere el Cadí”, feta des de Bellmunt i de la qual n’és autor Marcel Puig Puig (Centre Ex. Terrassa). El premi especial del Comitè ha estat per a la foto número 1,”Puigmal hivernal” de Jordi Costa Tomé (Club Exc. Calldetenes), feta des del mateix cim.

 

Els guanyadors del concurs literari

En l’XII premi literari s’han presentat 14 treballs corresponents a 10 autors de 8 entitats. El jurat ha estat format per Fermí Azcona, Constantí Torres i Montse Ros, com a representants del Comitè dels “100 Cims” i Francesc Roma i Joan Escalé, com a autors de llibres i guies relacionats amb l’excursionisme. Atès que la FEEC estava en període electoral no va haver-hi cap representant de la Junta directiva.

El jurat ha concedit el primer premi al treball “Amb un deix de senzillesa”, del qual n’és autor Xavier Martorell Boada (Centre Exc. Tarragona) i que està relacionat amb la Talaia del Montmell; el segon premi és pel treball “El sostre del Vallès Occidental”, relacionat amb la Mola de Sant Llorenç del Munt i del qual n’és autora Mònica Bofill Bacardit (Club Exc. Madteam); i el tercer premi és per al treball  “Amunt i avall”, del qual n’és autor Jordi Sebastià Galí (Centre Exc. Terrassa) i que està relacionat amb el cim de l’Elefant. Finalment, l’accèssit se l’ha endut el treball “Aviat” del qual n’és autor Núria Arenas Sarrion (Centre Ex. Terrassa) i que està relacionat amb el Carlit.

La Trobada dels ‘100 Cims’, al novembre

El lliurament de premis està previst per al mes de novembre, durant la Trobada dels “100 Cims” que enguany organitza el Centre Excursionista d’Alcanar. Aquesta trobada s’havia de celebrar l’any passat però a causa de la situació sanitària es va haver d’ajornar.


Últimas publicaciones

Archivo