Madteam

Curs d’instructor d’esquí de muntanya (FEEC)

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca un curs d’instructor d’esquí de muntanya pels propers mesos d’abril i maig. L’instructor és la figura que, de forma voluntària, realitza les tasques formatives i a la vegada organitza, dirigeix i controla les activitats de muntanya que es fan a l’entitat excursionista.

Requisits d’accés
Opció 1:

  • Ser monitor o instructor federatiu i haver superat les proves d’accés al curs d’instructor d’esquí de muntanya
  • Tenir la llicència federativa adient a l’especialitat de l’any en curs

Opció 2:

  • Vinculació esportiva amb la FEEC:
    • Col·laboradors tècnics FEEC i/o FEDME
    • Esportistes i exesportistes CTEMC majors d’edat i amb un mínim de tres anys de permanència al centre
    • Esportistes i exesportistes CTEMC/No-CTEMC majors d’edat que hagin participat en competicions internacionals com a membres de la Selecció espanyola en categories júnior, sub23 i sènior: campionat d’Europa, copa del món o campionat del món
  • Tenir la llicència federativa adient a l’especialitat de l’any en curs

Calendari del curs

  • 30 d’abril i 1, 2 i 3 de maig
  • 14, 15, 16 i 17 de maig

Els detalls del lloc on es realitzarà el curs s’informarà abans de l’inici d’aquest segons les condicions nivològiques.

El curs té una càrrega lectiva aproximada de 80 hores teoricopràctiques i, un cop superat, cal fer 90 hores de pràctiques.

Inscripció
El preu de la matrícula és de 320 euros i no inclou els desplaçaments, les dietes ni l’allotjament. Hi ha un màxim de 12 places i el mínim per fer el curs és de 6 inscrits. La inscripció s’ha de formalitzar a través del gestor d’inscripcions de la FEEC abans del 18 d’abril.


“100 Cims” convoca el Premi literari i el concurs Fotocims

El Comitè dels “100 Cims” obre el període de presentació de les obres per als dos concursos que enguany arriben a la onzena edició.

D’una banda, el concurs de fotografia “Fotocims” busca una imatge de qualsevol motiu relacionat amb alguna de les 308 muntanyes que figuren al llistat de cims. També hi ha un premi especial del Comitè. El termini per presentar les obres finalitza el 26 d’abril.

D’altra banda, el premi literari “100 Cims” crida a participar amb obres també relacionades amb els cims del llistat. Els relats poden descriure les impressions, vivències, sensacions o aventures que s’han experimentat en assolir un dels cims o la descripció literària de l’ascensió. En aquest cas, els interessats poden lliurar les seves obres fins al 3 de maig.

Poden participar-hi tots els federats amb llicència federativa vigent, independentment de la seva participació al repte dels “100 Cims”. Els treballs s’han d’enviar a l’adreça electrònica 100cims@feec.cat i el lliurament de premis es farà durant la Trobada dels “100 Cims”, que se celebrarà el 31 de maig a Alcanar.

Bases del Concurs “Fotocims”

Bases del Premi literari “100 Cims”


Curs de Medicina de Rescat de Muntanya

Durant la setmana del 2 al 6 de març, Setcases i l’entorn de l’estació d’esquí de Vallter 2000, acolliran una nova edició del Curs de Medicina de Rescat de Muntanya que organitza la Fundació Universitària del Bages, la Universitat de Manresa, Universitat de Vic i Universitat Central de Catalunya.

El curs de Medicina de rescat de muntanya té per objectiu integrar els coneixements teoricopràctics elementals per la valoració, triatge, tractament, rescat i evacuació de pacients en l’entorn de muntanya.

El programa inclou simulacres de rescat en roca, en barranc i en cova, tallers de nutrició i hidratació en esports de muntanya, de tècniques de espeologia o valoració de pacients, ofec i cop de calor. El curs també ofereix una demostració amb helicòpter de rescat (operativitat, seguretat, meteorologia, pràctiques de gruatge …) i una simulació de casos clínics amb helicòpter i formació en meteorologia en una situació de rescat.

El curs dóna les eines necessàries per saber cuidar, tractar, estabilitzar o confortar a les persones o pacients que demanin o necessitin ajuda en un entorn advers per l’espai físic, per les condicions d’aïllament o per la situació ambiental o atmosfèrica.

Més informació: http://www.umanresa.cat/ca/curs-de-medicina-rescat-de-muntanya


IV Cursa Muntanya Bombers amb Causa - Memorial Rafa Arnabat

Ens adrecem a vosaltres per donar-vos informació del projecte esportiu solidari del qual ja arribem cuarta edició, per tal que pugueu enviar-la als membres del vostre club.

Us expliquem el projecte:

  • Bombers amb Causa neix de la iniciativa de tres bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya de crear un calendari per tal de destinar els fons a la recerca de malalties infantils, els donatius es fan a l'Obra Social de Sant Joan de Déu que és qui els canalitza cap a la investigació que més ho necessiti, sempre sota criteris científics.
  • El projecte fa un pas més i per tal d'augmentar els beneficis del calendari els propers 2 i 3 de Maig de 2020 s'organitzarà una cursa de muntanya solidària a Sant Jordi de Cercs (Berguedà), on el 100% de les inscripcions es destinaran a l'objectiu del calendari: la investigació de les malalties infantils.
  • Com a novetat d'enguany us informem que formem part de la Copa Trail Ruuning Berguedà, una lliga formada per 7 fantàstiques curses més on us convidem a participar-hi. La primera cursa de la copa és la Pugo Regis Trail el proper dia 15 de març. https://www.bergueda.cat/serveis/joventut-esports-ensenyament-i-cultura/esports/copatrailrunningbergueda/

Per més informació adjuntem la memòria econòmica de l'anterior edició de la cursa, així com la pàgina web de la cursa i del projecte.

www.cursamuntanyabombersambcausa.org

www.bombersambcausa.org

Us hi esperem!!
Bombers amb Causa


Calendari Rodacamins 2020 (FEEC)

Us adjuntem el calendari de rodacamins per a la temporada 2020.

Arxiu en PDF


Voluntaris per al Catalonia Trek Festival

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), amb el suport de la Federació Europea de Senderisme (ERA), organitzarà la segona edició del Catalonia Trek Festival.

L’esdeveniment, que fusiona senderisme i cultura, tindrà el seu epicentre a la localitat de Salou i se celebrarà entre el 3 i el 10 de maig de 2020. Un esdeveniment on volem ensenyar al mig miler de senderistes d’arreu d’Europa que hi participaran els millors paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, combinat amb l’oferta cultural que ofereix el territori. Entre les diferents activitats que els participants poden fer durant l’esdeveniment, hi ha 7 excursions i 5 visites culturals.

Per a garantir el correcte desenvolupament d’un esdeveniment d’aquest tipus hem de comptar amb un cos de voluntariat important. Per aquest motiu, des de l’organització, es demana la col·laboració de voluntaris en la mesura de les possibilitats de cadascú.

Requisits de participació

  • Disposar de la llicència federativa de l’any en curs
  • Disponibilitat total. Tindran preferència les persones que puguin participar-hi tots els dies
  • Domini d’algun idioma diferent al català i el castellà, preferiblement francès i/o anglès

Condicions
Allotjament i manutenció coberta al mateix hotel de la trobada (Hotel Best Cap Salou)

Terminis
Enviament de sol·licituds de participació per part dels voluntaris: fins al 15 de març de 2020 a info@cataloniatrekfestival.cat
Notificació d’acceptació: durant la setmana del 30 de març al 3 d’abril de 2020


Últimas publicaciones

Archivo