Madteam

Jornada "Allaus de neu i la seva cartografia", a Tremp

Dimarts, 15 de novembre de 2016

Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus. ICGC. Passeig de Pompeu Fabra, 21, Tremp
Horari: 18:00 - 19:30 hores

Presentació i objectius
Les allaus de neu són un fenomen present al Pirineu de Catalunya, on han representat un perill per als seus moradors des d'èpoques històriques. Es coneixen poblacions destruïdes per allaus en episodis que es remunten als inicis de la petita edat del gel. Actualment, el fort desenvolupament turístic hivernal fa que hi hagi una major concentració humana a les àrees de muntanya i es segueixin produint situacions de risc.

El coneixement del risc permet disposar d'una visió de conjunt del territori i gestionar-lo on sigui necessari, iniciant accions preventives per a reduir-lo o per actuar-hi en cas d'emergència. En aquest sentit, ara farà 40 anys, des del Servei Geològic de Catalunya (actual Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya), conjuntament amb el Departament de Geologia Dinàmica, Geofísica i Paleontologia de la Universitat de Barcelona, es va iniciar l'estudi del fenomen. En aquesta línia de treball ininterrompuda, una fita destacable va ser la primera publicació del Mapa de Zones d'Allaus l'any 1996.

La jornada d'enguany s'emmarca en la 21a edició de la Setmana de la Ciència que es celebra a nivell de tot Catalunya. Dins les temàtiques centrals escollides en aquesta edició, s'hi engloba la cartografia, amb motiu de la celebració de l'Any Internacional del Mapa. En aquest context, l'objectiu de la jornada, és transmetre el coneixement del qual es disposa sobre les allaus de neu i la seva cartografia a les persones que circulen i habiten les zones de muntanya.

Programa
18:00 - 18:10
Benvinguda i presentació de la jornada
Gonzalo Rivas, responsable del CST Pirineus, ICGC

18:10 - 18:30
Cartografies i eines que ofereix l'ICGC per gestionar les allaus
Olga Costa, tècnica en Allaus del CST Pirineus, ICGC

18:30 - 18:50
L'Escala de Classificació del Terreny d'Allaus. Integració del terreny en la informació pública d'allaus
Ivan Moner, tècnic de Neu i Allaus, Conselh Generau d'Aran

18:50 - 19:10
Gestió del risc d'allaus en una àrea turística. L'exemple de la Vall de Núria (Grup FGC)
Pere Oller, consultor en Riscos Geològics i Nivològics, GeoNeu Risk

19:10 - 19:30
Torn obert de paraules

Data i hora: dimarts 15 de novembre de 2016, 18:00 - 19:30 hores

Lloc: Centre de Suport Territorial (CST) Pirineus. ICGC. Passeig de Pompeu Fabra, 21, Tremp.

Inscripció: L'assistència és gratuïta però, atesa la capacitat limitada de la sala, és indispensable inscriure’s al més aviat possible.


Comunicat Federació Catalana d'Espeleologia

Estimat soci

Et volem donar a conèixer el comunicat que hem rebut de la Federació Catalana d'Espeleologia.



Hi ha possibilitat de realitzar abans d'acabar l'any, un curs d'iniciador d'espeleologia, si estàs interessat i compleixes les condicions requerides, enviar un correu electrònic a iniciacio@espeleo.cat

Aprofitem per recordar-te, que si vols inscriure't a la secció d'espeleologia del club ens haurias d'ompli el formulari que trobaràs en el següent enllaç.

Esperem que sigui del vostre interès
Salutacions
C.E. Madteam


Catalonia Trek Festival

El Catalonia Trek Festival obre el seu període d’inscripcions que s’allargarà fins al pròxim 15 de març.



Per fer la inscripció tots aquells interessats, s’han de dirigir al web de l’esdeveniment (www.cataloniatrekfestival.cat) que es farà a partir del 30 d’abril i fins al 7 de maig del 2017 a la Costa Brava.

Per tots aquells que es vulguin inscriure des de l’organització de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’ha optat per proposar tres opcions d’inscripcions preparades pels diferents públics (Full Pack, Week-end i Dinner Pack). Trobareu més informació sobre les tres opcions al mateix web del CTF.

La trobada vol ser un punt de referència on es barregin la cultura i el senderisme amb diferents activitats programades durant els dies que es durà a terme el Catalonia Trek Festival.



Us proposem una setmana plena d’emocions. Sis dies de caminades per indrets tan increïbles com el Parc Natural del Cap de Creus, el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, Cadaqués, Port de la Selva o el monestir de Sant Pere de Rodes, una de les millors atalaies del país. Tot plegat complementat amb visites de caire cultural al Museu Dalí (Figueres); les ruïnes d’Empúries, l’assentament grec més important de la península Ibèrica; enoturisme al voltant de la D. O. Empordà; i la visita a les ciutats de Girona i Barcelona, dues de les ciutats europees amb més encant.

L’origen d’aquest esdeveniment cal buscar-lo l’any 2013 a Sapri, a la Campània (Itàlia) el 2013. Dos anys després, el 2015, La Colle sur Loup, als Alps Marítims (França), va acollir la segona edició d’aquesta trobada internacional, que durant la primavera de 2017, a proposta de la Federació Europea de Senderisme (ERA-EWV-FERP), la FEEC organitza a Catalunya.

Roses, al cor de la Costa Brava, és una de les principals poblacions per on passa el GR® 92, el sender que recorre tot el litoral mediterrani català i espanyol i que coincideix amb l’E12 europeu. Tant per la seva privilegiada ubicació com per la multitud de possibilitats excursionistes, culturals i d’esbarjo que ofereixen Roses i l’Empordà, no hem dubtat ni un instant en escollir aquest emplaçament per al desenvolupament de la trobada.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya us convida a una setmana plena de caminades, experiències i emocions!


Jornada Boca Bloc

5 de novembre 2016

El 5 de novembre (de 10h. a 20h.) la Rambla del Carmel amb el Mirador d’Horta s’omplirà d’activitats relacionades amb el món de l’escalada.

ORGANITZA:
ESPAI JOVE BOCA NORD i BOCA BLOC

Open Escalada
El rocòdrom modular de la FEEC és una estructura de format horitzontal amb una sola cara frontal, d’inclinació regulable en el moment del muntatge.


Amb àmplia diversitat de formes, superfícies planes per facilitar el correcte assentament de les preses, ideada i utilitzada per a competicions d’escalada en bloc. Inclou un sistema de matalassos inflables alimentats per quatre motors elèctrics, d’inflada i desinflada ràpida, que cobreixen sobradament tota la zona de caiguda dels escaladors.
Estructura amb 5 metres d’alçada i 18 metres d’amplada, formada per 3 mòduls de 6 metres cadascun.
Inscripcions el mateix dia. 10€ per persona (inclou inscripció + samarreta). Es faran sorteigs de material entre els participants durant la Jornada.

Rocòdrom inflable (activitat infantil)
Estructura metàl·lica desmuntable de 6m d’alçada més 0,5 de barana i de 54m2 de superfície preparada, específicament, per practicar l’escalada.


Amb aquest material es pot convertir qualsevol equipament educatiu o espai púbilc del municipi en un escenari on els infants i llurs famílies puguin gaudir d’una jornada original i divertida.
Amb horaris de matí i tarda.

Zona Slackline
El slackline és un esport d’equilibri en el que s’utilitza una cinta que s’enganxa entre dos punts fixos, normalment arbres, i es tensa.


L’associació https://www.facebook.com/slackeros muntaran un espai on podràs provar aquest esport, però també muntaran algún taller per als qui vulguin aprendre les tècniques bàsiques.
Horaris dels tallers per confirmar.

Zona Bar
Tindrem un servei de bar a càrrec de http://www.adaferrantallada.cat/

Graffiti
El Bru Cortacans farà (en horari de matí) un graffiti amb la temàtica d’escalada com a protagonista.
https://www.facebook.com/bru.farras?fref=ts

Zona Fira
A la Rambla del Carmel hi haurà una fira amb entitats, associacions i empreses relacionades amb el món de l’escalada. Si vols tenir la teva carpa, escriu un correu (abans de l’1 de novembre) amb la teva petició a rafa@bocanord.cat

- MadTeam (club de muntanya): https://www.madteam.org

- Soraya Valbuena (artesania – magneseres artesanals): https://www.facebook.com/bowmagneseras/?fref=ts

- Club Excursionista Cima: https://www.facebook.com/ClubExcursionistaCimaLicenciasFeecFedme/

- Club Excursionista Pirenaic: https://www.facebook.com/pages/Club-Excursionista-Pirenaic/261754690824353

- Climb or die (samarretes i escultures de pedra i filferro): https://www.facebook.com/climbordiecrew/?fref=ts

- Pepa Inch i Magma Chalk (magneseres, bosses per a peus de gat / sabates i bosses / proteccions per a cordes d’escalar, mostra de crema de própolis…): https://www.facebook.com/pepainch/?fref=ts

Zona Projeccions
Hi haurà una carpa on estarà instal.lat un projector amb pantalla. Allà es podran veure documentals i pel.lícules rel.lacionades amb el món de l’escalada.

Zona Tallers
Durant el dia es faran tallers relacionats amb l’escalada. Estem rebent propostes. Proposa la teva a rafa@bocanord.cat

- Taller de seguretat
- Taller de nusos
Tallers i horaris per confirmar.

Música i Dj
Durant tota la jornada sonarà la millor música. I el fi de festa ho posarà Red Bull.

NECESSITEM VOLUNTARIS
Una jornada d’aquestes característiques necessita molts voluntaris (muntatge, desmuntatge, control de zones, coordinació…). Si vols col.laborar amb nosaltres escriu un correu a rafa@bocanord.cat


Ciclo de Cine de Montaña 2016

jueves 20 de octubre 2016

Proyección del montaje Concurso de Fotografía de Montaña 2016 - Albert Naudin

Entrega de premios.
Al finalizar el acto se invitará a todos los asistentes a un picoteo.


JUEVES 17 NOVIEMBRE 2016

Proyección del documental Las Montañas de Jamal - Albert Naudin

El documental, explica la travesía realizada por Eduard García, Pedro Estaban y Albert Naudín, en Marruecos más inhóspito de las Gargantas del Taghia y el Macizo del Mgoun, uno de los lugares más sorprendentes de la cordillera Norte Africana. 


Jueves 22 diciembre 2016

Proyección de la película Nanga Parbat - Edu Sallent y Quim Bretcha
Las imágenes de la mítica ascensión al Nanga Parbat (8126 m) y que dio lugar al ya clásico libro de Edu Sallent "mientras haya luz".

Al finalizar el acto se invitará a todos los asistentes a turrones y una copa de cava.

 



Las 3 sesiones se realizarán en Barcelona, en la sede de Casa Valencia, en la calle Còrsega, 335 a las 20.00 horas.


Concurso CampBase Innova

La tienda de deportes Camp Base, con la colaboración de Boreal, Tech Rock y Millet, y el apoyo de la FEEC, convoca el concurso para el desarrollo de productos o ideas que aporten seguridad o nuevos diseños para la práctica de los deportes de montaña. Según las bases del Concurso Camp Base Innova, la convocatoria está pensada para que participe cualquier persona sin límite de edad, sin ningún requerimiento específico, salvo tener afición, ganas e ideas.



Inscripciones abiertas hasta el 2 de noviembre

baixaLes inscripciones finalizan el próximo 2 de noviembre y los trabajos se presentarán a través de la web de Camp Base y se evaluarán según los criterios de creatividad e innovación; calidad de la presentación; y viabilidad de la idea. Un comité técnico, formado por profesionales del mundo de la montaña con experiencia contrastada, examinará los trabajos presentados a fin de verificar el cumplimiento con las bases del concurso. Posteriormente se evaluará en profundidad los proyectos, seleccionando los tres ganadores.

Los premios establecidos son: 2.000 euros para el primer premio, 500 euros para el segundo, y productos de montaña valorados en 500 euros para el tercero.


Últimas publicaciones

Archivo