Madteam

Nou comunicat COVID-19 (Fed. Cat. d'Espeleologia)

Benvolgudes companyes i companys,

El passat dimecres us comunicàvem que les activitats esportives de la Federació quedàvem posposades per tal de col·laborar socialment i evitar la saturació dels serveis sanitaris del nostre país. Al mateix temps us demanàvem de contactar la federació de forma telemàtica o telefònicament.

Malauradament la pandèmia està evolucionant molt ràpidament i seguint les indicacions de les autoritats us comuniquem que a partir d’avui l’atenció presencial de la federació no serà possible. Us atendrem a: Tel: 689 980 650 o fce@espeleo.cat en l’horari d’oficina habitual dilluns i dimecres de 17 a 21 hores i dimarts, dijous i divendres de 9 a 13 hores.

Únicament en cas d’urgència podeu contactar al telèfon 629 593 747.

Creiem que la declaració de l’estat d’alarma ens indica la gravetat de la situació que vivim i des de la junta volem demanar-vos que no us desplaceu i que resteu a casa aquests dies. En cas d’accident, obligareu al sistema d’emergències a destinar efectius al vostre accident i no al que és veritablement necessari en aquests moments. Us demanem que posposeu les vostres activitats i les reunions als locals de les entitats.

Amb la restricció de moviments que declara el govern d’Espanya, no queda clar a la nostra pòlissa si un accident esportiu seria cobert per la companyia d’assegurances, per tant us recomanem no realitzar pràctica esportiva.

Esperem que aquestes mesures ajudin a reduir o espaiar els contagis i que puguem ajudar als treballadors de la sanitat del nostre país.

Lluís Domingo
President de la Junta Directiva


Cobertura temporal dels accidents en entrenaments esportius a domicili (FEEC)

Us fem arribar aquesta circular per comunicar-vos una inclusió temporal de cobertura en l'assegurança de la llicència federativa.
En el període que durin les restriccions com a conseqüència de la pandèmia del Covid-19 l'assegurança de la FEEC cobrirà aquelles accidents i lesions que es produèixin dins del domicili fruït d'un entrenament esportiu dels seus federats i federades.

Recordem seguir minimitzant els riscos per no saturar el sistema sanitari i que dins de l'estat espanyol segueix temporalment suspesa l'assegurança de la llicència federativa en activitats a l'aire lliure.

Per qualsevol dubte tenim activat el telèfon 661780585 i el correu electrònic feec@feec.cat

Jordi Merino i Urbano
President


Comunicat FCEH 17.03.2020

Adjuntem carta del President de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, comunicant les mesures adoptades amb relació a la incidència provocada pel COVID 19


COMUNICAT FEEC

Afectacions a muntanya com a conseqüència del COVID-19

NOTA EN VERSIÓ PDF: https://www.madteam.org/data/uploads/blog/noticies-feec/16-2020-circular-feec-covid-19.pdf


 

Davant la situació d’emergència generada per l’afectació del COVID-19, la FEEC recomana seguir el decret aplicat des del Gobierno de España i les darreres mesures aplicades per part de la Generalitat de Catalunya on es demana el confinament total de la població durant els pròxims dies.

Les oficines de la FEEC estaran tancades al pública però seguirem donant tota l’atenció a les entitats i als federats i federades via telefònica i per correu electrònic.

Des de la Federació posem a disposició de les entitats i federats el telèfon 661780585 i l’adreça de correu feec@feec.cat per qualsevol necessitat que es tingui.

Les cobertures de les llicències suspeses

– Després del Decret del Gobierno de España de l’Estat d’Alarma poden quedar afectades les cobertures de l’assegurança de les llicències de la FEEC.

El decret on es demana el confinament de la població fa que qualsevol accident a la muntanya pugui ser considerat com una imprudència.

Podeu consultar l’apartat de la pòlissa ‘Riscos Exclosos’ punt ‘B’ i ‘C’ – pàgina 12

Riscos Exclosos:
b) Fets que per la seva magnitud o gravetat siguin qualificats per l’autoritat competent com a “catàstrofe o calamitat”, epidèmia o pandèmia.

c) Els sinistres ocorreguts en cas de conflicte armat -encara que no hagi estat precedit per una declaració oficial de guerra-, així com les manifestacions i moviments populars, actes de terrorisme i sabotatge, vagues, detencions per part de qualsevol autoritat per un delicte no derivat d’un accident de circulació, restriccions a la lliure circulació o qualsevol altre cas de força major, tret que l’assegurat provi que el sinistre no té relació amb els esdeveniments.

Remarcar també que el punt ‘M’ de riscos exclosos en la pòlissa asseguradora on s’explica que: “Un acte d’imprudència o negligència greu de l’assegurat, els accidents provocats intencionadament per l’assegurat, així com els derivats de la seva participació en duels o baralles, sempre que en aquest últim cas no hagi actuat en legítima defensa o en la temptativa de salvament de persones o béns”

Des de la FEEC demanem que tots aquells que tenien prevista una activitat de muntanya per aquests dies l’ajornin. Qualsevol accident podria fer augmentar la greu situació sanitària existent.

Volem recordar també que l’assegurança segueix en funcionament normal a tots aquells països que no es trobin en situació d’Estat d’Alarma.

La FEEC, ja va decidir suspendre els Campionats de Catalunya, Circuits Catalans i Copes Catalanes que es duguin a terme durant els pròxims, com a mínim , 15 dies, a l’espera de veure l’evolució de la situació. Pel que fa a les entitats i clubs organitzadors de proves, recomanem suspendre-les o ajornar-les tal com recomana la Secretaria General de l’Esport. En aquest cas, els participants haureu de posar-vos en contacte amb els organitzadors per saber la seva situació.

50 Barrancs i 100 Cims
– Totes les activitats de 50 barrancs i 100 cims que es facin en aquest període no seran validades correctament després del confinament decretat des del Govern.

Tancament dels refugis gestionats per la FEEC

Des del passat divendres la FEEC ja va procedir al tancament de tots el refugis guardats que gestiona.

La restricció de lliure circulació pel territori de l’estat espanyol fa que aquest tancament es faci efectiu a tots els refugis de la FEEC.

Així, queda restringit també l’accés als refugis d’emergència de la federació i qualsevol activitat que es realitzi a l’aire lliure.

Sent la Muntanya a casa

Des de la FEEC iniciem la campanya #sentlamuntanyaacasa, amb la qual intentarem cercar maneres per apropar-vos una mica a la muntanya mentre estigueu a casa.

Revista Vèrtex gratuïta
A partir d’avui i mentre duri aquest període excepcional, oferim la lectura de la revista Vèrtex de forma gratuïta. Es podran llegir tots els números que han sortit fins ara a través del nostre web. L’edició de març-abril, número 289, es podrà començar a llegir al llarg d’aquesta setmana.

Sessions directes a instagram
A partir d’avui dilluns 16, us oferirem sessions directes a través d’instagram per aprendre noves tècniques relacionades amb diferents disciplines de muntanya. Tindrem sessions diàries a les 18 h. Hem dissenyat un calendari on anirem afegint les novetats diàriament:

  • Dilluns 16: entrenament de curses per muntanya amb el Director del Centre de Tecnificacio de Curses per Muntanya de Catalunya, Pere Rullan
  • Dimarts 17: entrenament d’escalada esportiva amb el Director del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya, Ivan Terricabras
  • Dimecres 18: sessió amb el tècnic del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, Gil Orriols
  • Dijous 19: sessió tèorica sobre pràctiques d’alpinisme amb el cos tècnic del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya

També a través del nostre instagram us anirem recomanant llibres i pel·lícules relacionades amb la muntanya perquè en pugueu gaudir durant aquests dies, si es poden trobar a través d’internet, o bé en prengueu nota per quan puguem tornar amb la nostra rutina diària.

Confinament de la població

El Govern de la Generalitat ha anunciat el confinament de tot Catalunya que s’ha confirmat per par l’Estat d’Alarma.

Des del 14 de març i durant 15 dies s’han establert les mesures següents:
Només funciona un terç del transport públic.
Es decreta el tancament de:
– Grans zones comercials, gimnasos, locals d’oci, pistes d’esquí i establiments que no siguin serveis bàsics o que no estiguin destinats a l’alimentació
bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració
– Biblioteques i museus de Catalunya
– No es poden fer batudes de caça.
– Se suspèn la vetlla de persones mortes per COVID-19.
En l’àmbit dels serveis socials:
– Es tanquen els centres i serveis de la xarxa social púlica
– Se suspenen les activitats als centres ocupacionals
– Se suspenen les visites presencials de Serveis Tècnics de Punt de Trobada

En l’àmbit esportiu:

  • Ajornar o suspendre les competicions i esdeveniments esportius al territori català a partir de dijous 12 de març i amb una vigència mínima de 15 dies, revisable segons l’evolució de la situació epidemiològica amb l’objectiu de minimitzar el contagi.
  • Ajornar o suspendre les gales, celebracions i festes de l’esport, ja siguin organitzades per entitats públiques o privades durant el mateix període de temps

A tot això, demanem a la ciutadania comprensió, responsabilitat i col·laboració davant aquestes mesures. Sens perjudici de les consideracions anteriors, l’evolució de la situació i de les noves mesures que puguin ser arbitrades per les autoritats sanitàries, determinaran l’adopció de recomanacions addicionals en l’àmbit esportiu.

La FEEC seguirà l’evolució d’aquesta emergència sanitària per preveure altres possibles afectacions internes i externes. Lamentem les molèsties que això pugui ocasionar i agraïm la comprensió i predisposició de tothom per afrontar aquesta situació excepcional.


Comunicat coronavirus SGEAF

Us adjuntem comunicat de la SGEAF, en relació a les mesures preses en la reunió del Comité Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) del dimecres 11 de març, en la qual el Govern ha comunicat que a Catalunya s'ha pasat d'una fase de prealerta a fase d'alerta de manera preventiva.

Ben cordialment,
La Junta Directiva


Cursa Muntanya Bombers amb Causa: POSPOSADA

Com ja sabeu la nostra prioritat és que els corredors gaudeixin d'un fantàstic cap de setmana de muntanya i solidaritat.

Tenint en compte les recomanacions derivades de l'epidèmia del COVID-19, des de Bombers amb Causa coordinadament amb Bombers, l' Ajuntament de Cercs i els Correcamins de Cercs, per tal de poder garantir unes condicions normals de salut pública hem decidit posposar l'esdeveniment al mes d'ocubre. Concretament els dies 17 i 18 / 10 / 2020.

Agrairem que feu extensiu aquest correu als vostres socis.

Us anirem informant.

Aprofitem el correu per recordar-vos que seguiu en tot moment les indicacions del CatSalut per tal de poder contenir els efectes del COVID-19

Moltes gràcies per la vostra comprensió.

Us esperem el 18 d'Octubre.

Atentament
Bombers amb Causa


Últimas publicaciones

Archivo