Madteam

La FEEC organitza una jornada introductòria en terreny d’allaus

El Comitè de Seguretat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza una jornada de nivologia amb la col·laboració de l’Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA) pel 29 i 30 de gener de 2022 a La Molina (Baixa Cerdanya).

Aquesta formació serà de dos dies i va dirigida a un públic sense formació prèvia amb la finalitat de crear consciència del fenomen de les allaus a la muntanya hivernal. La formació del dissabte tindrà una durada de 2 hores teòriques i 6 hores de pràctica. A més a més, la tarda de dissabte es faran dues hores de teòrica relacionada amb la pràctica de diumenge.

El diumenge, també a la Molina, es farà una hora de teoria al Xalet de la Molina i pràctica sobre el terreny on es treballarà, amb un doctor especialitzat en medicina de muntanya, la primera intervenció en víctimes d’allaus.

Horari:

L’activitat començarà el dissabte 29 de gener a les 8 del matí al Xalet de la Molina i finalitzarà el diumenge 30 al migdia.

 

 

Objectius:

  • Despertar consciència sobre el perill d’allaus inherent i inevitable que existeix a la muntanya en condicions hivernals.
  • Fomentar la formació en seguretat en terreny d’allaus i l’entrenament permanent de les habilitats adquirides.
  • Treballar la planificació de la sortida a partir del triangle condicions-terreny-grup.
  • Treballar els bons hàbits en terreny d’allaus.
  • Iniciar-se en l’autorescat.
  • Obtenir les principals nocions per a una primera intervenció de víctimes d’allaus.

Continguts:

  • Introducció: projecció de fotos i vídeos.
  • Preparació de la sortida: el triangle de les allaus, BPA, elecció del terreny i característiques del grup
  • Material de seguretat i control de DVA.
  • Tècniques de circulació i traçat de rutes segures.
  • Presa de decisions i bons hàbits en terreny d’allaus.
  • Demostració d’un rescat.
  • Introducció de medicina de muntanya en el rescat de víctimes d’allaus.
  • Tècniques d’intervenció en víctimes d’allaus.

Material necessari:

Roba adequada, esquís o raquetes per a desplaçar-se, DVA, pala, sonda i menjar i beure per passar la jornada del dissabte.

Preu:

El preu de la jornada no inclou el forfet per pujar a la Tossa: 25€ pels federats i 40€ els no federats. El forfet s’adquirirà el mateix dia a l’estació.

 Inscripcions:

Les inscripcions es poden fer al gestor d’activitats de la FEEC a través d’aquest enllaç. La jornada es realitzarà amb un mínim de 15 inscrits i un màxim de 20.

Els no federats, prèvia a la inscripció, s’han de posar en contacte amb area.formacio@feec.cat.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-organitza-una-jornada-introductoria-en-terreny-dallaus/ 


Noves mesures contra la Covid-19

El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet oficials les noves mesures per combatre la pandèmia de la Covid-19. Unes mesures que entren en vigència aquest divendres 24 de desembre i que s’allargaran fins al 7 de gener.

Dins d’aquestes mesures, destaca també la proposada des del govern de l’estat espanyol, on es fa obligatori l’ús de la mascareta a l’aire lliure i com fins ara en espais tancats. Aquest ús però no afectarà a les activitats esportives, ni tampoc a les activitats en espais naturals.

Així en cas de fer activitats a la muntanya l’ús de la mascareta no serà en cap cas obligatori a l’aire lliure.

Les afectacions arribaran en l’utilització d’espais tancats com ara; rocòdroms, seus d’entitats o refugis. En aquests espais el Govern restringeix l’aforament al 70% en cas de: rocòdroms, seus d’entitats i pernoctes a refugis.

Pel que fa al cas específic dels refugis de muntanya, aquests podran seguir oberts però també amb restriccions en la restauració d’un 50% de capacitat, s’haurà de presentar el passaport Covid i s’haurà de respectar la capacitat d’un 70% a l’interior del refugi.

Els grups en espais tancats hauran de ser màxim de 10 persones i s’han de seguir respectant el protocol de mans, distància i mascareta.

Des del govern de la Generalitat també s’estableix que les reunions i les trobades no superin les 10 persones per evitar els contagis i els contactes estrets.

S’imposa també un toc de queda nocturn d’1 a 6 hores per a aquelles localitats que tinguin una incidència acumulada en 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Consulta totes les mesures vigents fins al 7 de gener

Resolució DOGC

Comunicat del Departament de Salut 

 

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/noves-mesures-contra-la-covid-19/ 


Últimas publicaciones

Archivo