Madteam

Caminada Solidària de Cáritas

La 2a Caminada Solidària pel Parc Natural de Collserola, organitzada per la Diputació de Barcelona i Cáritas, se celebrarà el proper dissabte 21 de maig. La iniciativa solidària, que compta amb el suport tècnic del Centre Excursionista de Catalunya i la Federació, preveu ampliar el nombre de persones inscrites l’any passat i fer de la cita esportiva una mostra de suport i solidaritat amb les persones més necessitades.



La campanya, amb el lema de la Diputació de Barcolena “Penjat una medalla. Fent esport sempre hi guanyes” i el lema “Cáritas: clubs amb cor”, té com a objectiu recaptar fons per al finançament d’accions socials. Per participar-hi, els participants de la Caminada Solidària només han de fer un donatiu d’una quantitat mínima de vuit euros en el moment de fer la inscripció.

Vuit euros solidaris
L’àrea d’esbarjo de Santa Maria de Vallvidrera és el punt de sortida i arribada d’un recorregut circular. L’itinerari previst és el d’una excursió suau de 6,2 quilòmetres, amb un baix desnivell pel Parc de Collserola, a cavall del Barcelonès i el Vallès Occidental.



L’hora de sortida s’ha fixat a les 10 del matí, si bé convé ser-hi amb antelació per recollir la bossa del “caminador amb cor”, que conté una cantimplora per saciar la set i una samarreta per difondre la campanya solidària mentre es fa esport. També inclou un obsequi dels organitzadors als participants per gratificar-los la seva col·laboració desinteressada en la lluita contra la pobresa. A més totes les persones inscrites tindran accés a un bon esmorzar a l’arribada de la excursió.

Es convoquen estades de descens de barrancs per a joves de la FEEC, a la Serra de Guara

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza unes estades de descens de barrancs per a joves federats, del 14 al 16 de maig, coincidint amb el festiu de la Segona Pasqua. Aquestes estades se celebraran a la Serra de Guara i estan pensades per a nois i noies d’entre 18 i 25 anys.



La Serra de Guara és un dels millors indrets d’Europa per la pràctica del barranquisme perquè concentra una gran quantitat de barrancs de tots els nivells, gràcies també al seu origen càrstic que ha permès la formació d’impressionants cingleres i parets, cascades, sifons, coves i estrets.

L’objectiu principal de les estades és adquirir els coneixements suficients per progressar amb seguretat i autonomia per barrancs de fins a nivell mig de dificultat, dotant als participants de recursos tècnics i de seguretat per superar qualsevol situació que es pugui donar en un barranc d’aquest tipus. Per assolir-los es plantegen les activitats de forma progressiva, amb explicacions prèvies al refugi i sobre el terreny i escollint els barrancs de menys a més dificultat.

Hi ha 12 places, que s’assignaran per ordre de recepció de la documentació, tanmateix si hi hagués més sol·licituds que places, tindran preferència els esportistes que no hagin participat mai en estades de la FEEC.

Els joves interessats han d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla 41, pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds és el 30 d’abril de 2016.


Les proves d’accés al Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya, el 7 i 8 de maig

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) convoca les proves de selecció per entrar a formar part del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) aquest 2016, un dels referents a nivell internacional en la formació de joves esquiadors de muntanya de competició. Les proves se celebraran el 7 i 8 de maig.



El termini de preinscripció és l’1 de maig de 2016 i per accedir a les proves de selecció els nous candidats han de complir i justificar un seguit de requisits, com tenir el carnet federatiu FEEC modalitat D de l’any 2016; tenir entre 14 i 21 anys; gaudir d’un historial esportiu que garanteixi un nivell d’esquí alpí mig/alt; o mostrar un certificat mèdic d’aptitud física per a l’esquí de muntanya.

Tots els esportistes de nou ingrés que accedeixin a les proves han d’omplir el full d’inscripció i, amb tota la documentació necessària, fer-ho arribar a l’Àrea Tècnica de la FEEC (Rambla 41, pral. 08002 Barcelona) o per correu electrònic a l’adreça adjuntdirtecnica@feec.cat.

Proves de selecció i control

Les proves físiques i psicotècniques específiques de selecció es duran a terme entre tots dos dies. Les proves físiques consistiran en una avaluació de tècnica d’ascens, en pla, de descens i transicions, en un circuit tècnic de 150-200 metres de desnivell.

Les proves psicotècniques es duran a terme durant els dos dies mitjançant entrevistes personals individualitzades per part del director i els tècnics del centre amb els diferents candidats.


El Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc, a L’Hospitalet, el dissabte 16

L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) acollirà el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc, organitzat pel Club Muntanyenc l’Hospitalet, el dia 16 d’abril. La competició es realitzarà al rocòdrom que instal·larà la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) a la plaça Lluís Companys i Jover.



El Club Muntanyenc l’Hospitalet és una de les entitats veteranes en l’organització de proves d’escalada a Catalunya. Tot just el dia 22 d’abril farà deu anys que el club va albergar un dels primers campionats de Catalunya d’escalada en bloc. Amb la prova del proper dissabte, L’Hospitalet tornarà a gaudir del gran ambient d’una competició.

La prova es dividirà en dues parts. Durant el matí tindrà lloc l’eliminatòria i final de les categories sub12 i sub15. A partir de les 15 h començarà l’eliminatòria de les categories sub18, absoluta i veterans. La final començarà al voltant de les 17.30 h.

Les inscripcions per el Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc estan obertes, i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.


El Equipo de la Cruz Roja de la Montaña de Montserrat organiza un curso de socorrismo

La Delegación de la Cruz Roja en la Montaña de Montserrat ofrece un curso de socorrismo y primeros auxilios + DEA, dirigido a cualquier persona interesada con una edad superior a los 16 años. El curso, que se realiza con la colaboración del Patronato de la Montaña de Montserrat, incorpora la formación de Asistencia Sanitaria Inmediata Nivel II (regulada por el Decreto 225/1996, de 12 de junio) y la necesaria para el uso de aparatos desfibriladores.

Esta formación, que tiene un coste de 221,45 euros y una duración de 50 horas lectivas, se realiza intensivamente a lo largo de cinco sábados de los meses de mayo, junio y julio. Las personas que acrediten estar empadronadas en un municipio de los Portales de entrada a la Montaña de Montserrat tienen un descuento del 50% en la preinscripción del curso, antes del 10 de mayo.

Últimas publicaciones

Archivo