El govern de la Generalitat de Catalunya ha fet oficials les noves mesures per combatre la pandèmia de la Covid-19. Unes mesures que entren en vigència aquest divendres 24 de desembre i que s’allargaran fins al 7 de gener.

Dins d’aquestes mesures, destaca també la proposada des del govern de l’estat espanyol, on es fa obligatori l’ús de la mascareta a l’aire lliure i com fins ara en espais tancats. Aquest ús però no afectarà a les activitats esportives, ni tampoc a les activitats en espais naturals.

Així en cas de fer activitats a la muntanya l’ús de la mascareta no serà en cap cas obligatori a l’aire lliure.

Les afectacions arribaran en l’utilització d’espais tancats com ara; rocòdroms, seus d’entitats o refugis. En aquests espais el Govern restringeix l’aforament al 70% en cas de: rocòdroms, seus d’entitats i pernoctes a refugis.

Pel que fa al cas específic dels refugis de muntanya, aquests podran seguir oberts però també amb restriccions en la restauració d’un 50% de capacitat, s’haurà de presentar el passaport Covid i s’haurà de respectar la capacitat d’un 70% a l’interior del refugi.

Els grups en espais tancats hauran de ser màxim de 10 persones i s’han de seguir respectant el protocol de mans, distància i mascareta.

Des del govern de la Generalitat també s’estableix que les reunions i les trobades no superin les 10 persones per evitar els contagis i els contactes estrets.

S’imposa també un toc de queda nocturn d’1 a 6 hores per a aquelles localitats que tinguin una incidència acumulada en 7 dies superior als 250 casos per cada 100.000 habitants.

Consulta totes les mesures vigents fins al 7 de gener

Resolució DOGC

Comunicat del Departament de Salut 

 

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/noves-mesures-contra-la-covid-19/