Durant la setmana del 2 al 6 de març, Setcases i l’entorn de l’estació d’esquí de Vallter 2000, acolliran una nova edició del Curs de Medicina de Rescat de Muntanya que organitza la Fundació Universitària del Bages, la Universitat de Manresa, Universitat de Vic i Universitat Central de Catalunya.

El curs de Medicina de rescat de muntanya té per objectiu integrar els coneixements teoricopràctics elementals per la valoració, triatge, tractament, rescat i evacuació de pacients en l’entorn de muntanya.

El programa inclou simulacres de rescat en roca, en barranc i en cova, tallers de nutrició i hidratació en esports de muntanya, de tècniques de espeologia o valoració de pacients, ofec i cop de calor. El curs també ofereix una demostració amb helicòpter de rescat (operativitat, seguretat, meteorologia, pràctiques de gruatge …) i una simulació de casos clínics amb helicòpter i formació en meteorologia en una situació de rescat.

El curs dóna les eines necessàries per saber cuidar, tractar, estabilitzar o confortar a les persones o pacients que demanin o necessitin ajuda en un entorn advers per l’espai físic, per les condicions d’aïllament o per la situació ambiental o atmosfèrica.

Més informació: http://www.umanresa.cat/ca/curs-de-medicina-rescat-de-muntanya