La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) dona suport al Projecte EIDOS, una associació encarregada d’impartir cursos inclusius i adaptats de senderisme, muntanyisme, turisme rural i oci actiu en el medi natural per persones amb diversitat funcional a través de la fundació UNED (Universitat Nacional d’Educació a Distància). Aquesta es la primera vegada que la FEEC dona suport a un projecte d’aquest tipus i aposta per aconseguir una continuïtat amb l’objectiu d’apropar la muntanya a tothom de forma no competitiva.

EIDOS organitzarà un curs bàsic inclusiu de guiatge de persones cegues per muntanya, cadira Joëlette i relació humana. Aquest és l’únic curs d’iniciació a nivell europeu que recull aspectes bàsics de formació i seguretat en activitats en el medi natural i ensenyances de conducció en el medi i d’interacció general amb persones cegues, sordes i sordcegues. Un curs únic perquè el guiatge i la seguretat per la muntanya es faci amb una formació adequada.

La formació es durà a terme a Setcases (Girona) del 5 al 7 d’abril, amb 20 hores lectives, 13 de teòriques i 7 de pràctiques.

La FEEC, a través de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) formarà alguns membres ECAM a aquest curs de Setcases. Des d’aquí animem a tots aquells socis i sòcies d’entitats interessats en el guiatge de persones d’aquest col·lectiu, a apuntar-se.

Adjunt trobareu el cartell de la formació amb més informació. Per a resoldre qualsevol dubte
o inscriure-us contacteu amb Francisco Bueno Sequera, a través del correu francis.bueno@proyectoeidos.es o al telèfon 630893312. També podeu consultar el web https://www.proyectoeidos.es/