La Generalitat de Catalunya fa una petita obertura en les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19.

El primer tram d’aplicació segueix vigent des de la seva entrada en vigor el passat  23 novembre tot i que s’apliquen noves mesures a partir d’aquest dilluns 8 de febrer i que estaran vigents de moment fins al diumenge 21  de febrer de 2021.

El Govern català ha prorrogat 14 dies més les mesures establertes ja en el DOGC 8309  en la seva resolució SLT/1/2021  per combatre la pandèmia de la Covid-19, ho fa amb alguna variació publicada al DOGC 8335 en la seva resolució SLT 275/2021.

El govern amplia el confinament municipal i a partir d’aquest dilluns es passa a un confinament cormacal. El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen de forma tímida les activitats esportives.

 

Esport a l’aire lliure i 30% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure. Aquest es podrà fer dins de la comarca on es resideix durant la setmana i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. Els federats no tindran limitació sempre que el grup siguin tots federats per a realitzar entrenaments.

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos …) obren una petitat escletxa i podran obrir amb el 30% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia. Els vestidors hauran d’estar tancats.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment les sessions teòriques i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida (sessions pràctiques i evaluacions).

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, amb els certificats corresponents.

Torna la competició

Algunes de les competicions que organitza la FEEC es podran tornar a posar en marxa. Ho faran només aquelles copes i campionats de Catalunya que tenen en els seus reglaments criteris seleccionables per a competir amb la selecció catalana a competicions estatatals i internacionals.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves o hagin de fer entrenaments específics per aquestes competicions podran descarregar-se un certificat a l’àrea privada dels federats del web de la FEEC.

Des del Govern només es permeten celebrar dins del territori català competicions estatals, internacionals o competicions classificatòries per aquests campionats.

Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Noves mesures restrictives per frenar la pandèmia

Comunicat Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/confinament-comarcal-i-retorn-de-la-competicio-noves-mesures-del-govern/