El centenari de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya arriba al Palau Robert.

L’exposició recorrerà els cent anys d’història de la FEEC amb un repàs històric i actual del que és i ha estat la federació.

“100 anys sent FEEC”, comissariada per l’historiador Francesc Roma, explica l’evolució i el compromís social, cultural i esportiu de l’excursionisme, des de les primeres passes, molt lligades a la ciència, fins a les competicions del segle XXI. La mostra es pot visitar a partir d’aquest pròxim dilluns 30 de novembre i fins al 14 de febrer, a la Sala 4 del Palau Robert de Barcelona.

Una federació compromesa
L’exposició repassa la història de la FEEC, vinculada a la història contemporània de Catalunya. S’hi detalla la situació que la FEEC va viure durant la dictadura i en moments de recuperació posteriors, a finals de segle XX, en què va esdevenir la tercera federació esportiva a Catalunya amb més de 42.000 llicències federatives.

La FEEC s’ha caracteritzat pel seu compromís amb els moviments socials existents. Des d’aquesta federació s’han impulsat moviments ecologistes com el Mountain Wilderness. La Federació també defensa la igualtat de gènere en els seus estatuts i la participació de les dones en els esports de muntanya. Moltes activitats de la FEEC han tingut un caire cultural o esportiu i amb un clar accent de país, com és el cas de La Flama de la Llengua Catalana o l’Aplec dels Països Catalans.

Èxits Olímpics
En l’àmbit esportiu, els èxits internacionals de la FEEC també queden recollits amb els ascensos als cims més alts del planeta o les victòries de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a la Copa del Món de l’especialitat durant sis edicions consecutives.

El passeig per la història de la federació destaca les primeres medalles olímpiques per esportistes de muntanya catalans. Els jocs olímpics de la joventut d’hivern celebrats aquest 2020 a Lausana van deixar el primer or per una esportista catalana en uns jocs olímpics d’hivern. Aquest va ser aconseguit en esquí de muntanya per l’esquiadora Maria Costa de la FEEC.

Fent muntanya
La FEEC ha apostat sempre per oferir la formació necessària a tots aquells que gaudeixen de la muntanya, amb l’objectiu de transmetre uns recursos i coneixements útils per progressar amb seguretat i que, alhora, també serveixi com a eina de transmissió dels valors que porta implícits la muntanya. Tot això a través de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya.

A més, des de la FEEC es gestionen els més d’11.000 quilòmetres de senders homologats que hi ha a Catalunya o els 13 refugis guardats arreu del país. Refugis que s’han convertit en punts de trobada i de referència per a tots els amants de la muntanya. L’exposició “100 anys sent FEEC” recrea un d’aquests refugis, el d’Estanys de la Pera, ubicat a la Cerdanya, al Pirineu Oriental.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-palau-robert-es-coverteix-en-un-refugi-de-muntanya-per-celebrar-el-centenari-de-la-feec/