El Comitè de Seguretat de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha preparat una breu guia amb consells bàsics per gaudir de la muntanya aquesta tardor amb seguretat. Amb aquesta guia la FEEC recorda la importància d’anar a la muntanya informats i ben equipats i prioritzar la seguretat sempre que es fa una sortida a l’aire lliure.

Entre els consells que podem trobar a la infografia “Gaudeix de la tardor amb seguretat” estan recomanacions a consultar les previsions meteorològiques a través del portal meteomuntanya.cat, i d’anar ben equipat segons l’activitat que es realitzarà i el temps que farà, sempre tenint en compte que “la sortida pot ser més llarga i freda del que has pensat”. Recorda també que a la tardor cada dia es fa més fosc, cosa que s’ha de tenir present a l’hora de planificar una sortida a la muntanya. “Manta tèrmica, xiulet i frontal són molt bons companys” anuncia la guia; acompanyats d’un telèfon mòbil amb bateria carregada, et poden salvar la vida. Finalment, el Comitè de Seguretat de la FEEC ha volgut recordar la importància d’avisar sempre a algú de confiança abans d’una sortida d’on s’anirà i quan es té previst tornar. Petits i importants detalls com aquests són clau per poder gaudir de la muntanya amb garanties de tornar a casa sans i estalvis.

Fent la muntanya segura

Amb un col·lectiu de més de 40.000 federats i de pràcticament 80.000 socis i sòcies d’entitats excursionistes la FEEC suma esforços perquè les activitats de muntanya es realitzin amb el màxim de seguretat possible. Des dels seus orígens la FEEC ha sabut que la seguretat dels seus federats i de totes les persones que realitzen activitats de muntanya és el més important i ha actuat per garantir-ho.

Entre les accions que a dut a terme podem destacar les diferentes campanyes de seguretat que s’han realitzat al llarg dels anys, entre elles les càpsules de formació en meteorologia i seguretat a la muntanya elaborades conjuntament amb el Servei Meteorològic de Catalunya, les càpsules de seguretat creades amb la col·laboració dels bombers –amb consells per a la pràctica de l’excursionismedescens de barrancs i vies ferrades, entre altres– i la creació d’una llicència federativa amb una assegurança adaptada a les activitats de muntanya de cada federat.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-edita-una-breu-guia-amb-consells-per-gaudir-de-la-tardor-a-la-muntanya-amb-seguretat/