Sota el lema ‘A la muntanya, pedala amb respecte i seguretat’, la Federació Catalana de Ciclisme (FCC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) inicien una campanya de conscienciació en seguretat i respecte al medi ambient per als practicants de la bicicleta de muntanya.

L’augment de la pràctica d’aquesta modalitat esportiva els darrers anys, a més de la major concentració de practicants en certs espais degut als darrers mesos de restriccions, ha creat noves situacions en què sovint els nous practicants no tenen adquirits els coneixements bàsics de seguretat i respecte per la pràctica de la BTT en zones de muntanya.

Per aquest motiu i amb l’objectiu de poder millorar la convivència entre ciclistes i senderistes des de les dues federacions, s’han elaborat unes infografies on s’expliciten alguns dels casos més habituals de seguretat i respecte al medi ambient.

 

 

La Federació Catalana de Ciclisme i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han treballat conjuntament en aquest projecte que vol arribar al màxim de practicants possibles i on els clubs i entitats ciclistes i excursionistes jugaran un paper important per transmetre entre els seus associats i federats. Les dues federacions centenàries sumen més de 1.200 entitats i clubs arreu del territori català i són ara mateix dues de les federacions més actives i en creixement del país.

 

 

Des de la FEEC es vol remarcar l’aposta convençuda per els valors de muntanya i de conservació del territori, així com també per un més que remarcable respecte al medi ambient i la seguretat dels practicants de les activitats de muntanya.

Actualment són molts els federats de la FEEC que també practiquen BTT no competitiva i que per tant són usuaris habituals de les bicicletes de muntanya.

Des de la FCC es vol emplaçar a tots els practicants de la bicicleta de muntanya, tant novells com més experimentats, a fer un treball de conscienciació per a la pràctica esportiva en el medi natural, tant per la seva preservació com per fer d’aquests espais un lloc on compartir l’esport amb altres usuaris.

La iniciativa té el repte de poder reduir els accidents de ciclistes de muntanya i de millorar les pràctiques en l’entorn natural d’aquests. Compartim els camins amb seguretat, gaudim tots de la muntanya.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-i-la-fcc-uneixen-esforcos-per-millorar-les-bones-practiques-de-la-btt/