La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) recupera una iniciativa del 2019 dedicada als més petits amants de la muntanya: el calendari de Marxes infantils. Aquest calendari aglutina totes les marxes infantils que organitzen les entitats d’arreu del territori.

A diferència de la resta de calendaris que té la FEEC, aquest no és un circuit i, per tant, tampoc tindrà reconeixements. Es tracta, simplement, d’un recull d’activitats de la mateixa temàtica. Cada activitat es regirà pel seu propi reglament i normatives específiques.

 

Aquesta és una iniciativa de la nova vocalia d’Infància, Joventut i Famílies, encapçalada per la vocal Marta Anglès, i creada el passat 2021 amb la intenció de donar suport a les entitats de la FEEC que porten a terme activitats adreçades a aquests col·lectius i incentivar a aquelles que encara no ho fan.

Sis marxes arreu del territori

El calendari compta amb sis marxes infantils que tindran lloc arreu del territori entre els mesos de març i octubre. La primera serà la 60a Marxa Excursionista Infantil de Regularitat, organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, i tindrà lloc el pròxim 27 de març. Posteriorment, el 2 d’abril, tindrem la Caminada infantil de primavera del Centre Excursionista de la Segarra. Poc després, l’1 de maig, serà el torn de la MIR’22 (Marxa Infantil de Regularitat) del Centre Excursionista Sant Feliu de Codines.

Passat l’estiu, al mes d’octubre, tindran lloc les tres últimes caminades. El dia 2 la 61a Marxa Infantil de Regularitat de Castellar del Vallès, del Centre Excursionista de Castellar del Vallès; el dia 9 la 63a Marxa Infantil de Regularitat del Club Muntanyenc Sant Cugat; i finalment tancarà el calendari la 50a Marxa Infantil de Regularitat del Centre Excursionista de Rubí el dia 23.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-presenta-el-calendari-de-marxes-infantils/