La COVID-19 ha obligat a molts sectors a reinventar-se. Aquest és el cas de l’Àrea de Formació de la FEEC. Per poder seguir amb les formacions planificades, moltes ja començades, ha creat continguts online amb l’objectiu d’avançar tot allò que sigui possible des de casa i acabar presencialment amb la part pràctica de cada formació.

Formació reglada

És la formació oficial i reglada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i té validesa acadèmica i professional a tot l’Estat espanyol. Capacita per exercir professionalment en qualsevol tipus d’activitat de l’especialitat cursada. Aquesta formació s’imparteix en Instituts d’arreu de Catalunya. A nivell públic en trobem cinc, on la FEEC col·labora impartint els blocs específics de cada especialitat.

En aquest sentit, l’institut de la Pobla de Segur, l’institut Abat Oliba de Ripoll, l’institut Centre d’Alt Rendiment Esportiu de Sant Cugat i l’institut l’Alt Berguedà de Bagà estan acabant les formacions que tenien ja començades a través de contingut online. Les pràctiques que falten s’intentaran fer a l’estiu. A més, l’institut Abat Oliba de Ripoll estava fent la formació de tècnic esportiu en muntanya mitjana, pel que faltarà la part de neu que es passarà a finals d’any. Així s’intentarà poder tancar els cicles formatius de muntanya.

Divendres passat va començar el Curs de tècnic de nivell 1 en marxa nòrdica, organitzat per l’Escola Catalana de l’Esport i la FEEC. Aquesta és una formació oficial i reconeguda a nivell de tot l’estat espanyol i permet la inscripció directa al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC). D’aquest curs s’impartiran totes aquelles assignatures que es puguin fer en línia a l’espera de poder reorganitzar el curs.

A més, el passat gener van sortir nous decrets sobre els cicles formatius d’esports de muntanya. Amb els coordinadors de cada institut públic, s’estan creant grups de treball amb membres de l’ECAM per reorganitzar el contingut curricular, les unitats formatives, hores, ràtios…. d’aquests nous decrets.

Formació federativa

Les formacions federatives són reconegudes per la FEEC, amb el suport de la Secretaria General de l’Esport – Escola Catalana de l’Esport. Totes elles són de caire benèvol i únicament vàlides en l’àmbit federatiu i de les entitats excursionistes.

Actualment hi ha el curs de monitor d’excursionisme federatiu en marxa. A través del moodle, els aspirants poden anar seguint el curs i avançant contingut, esperant poder acabar amb la part pràctica la propera tardor.

Càpsules formatives

Des de l’Àrea de Formació també s’han creat càpsules formatives, que trobareu penjades a Youtube, al compte de feecTV. Diferents tècnics s’han sumat a aquesta formació en línia per tractar temes bàsics però de gran utilitat: com preparar una motxilla, com graduar unes raquetes, nusos bàsics d’escalada i com plegar de forma correcta una corda.

Pel que fa al curs d’instructor d’esquí de muntanya aquets queda ajornat sense data fixa però durant l’últim trimestre d’aquest 2020, aquest mes de juny es publicarà la data definitiva.

Les Estades per joves, que havien quedat anulades fins la de barrancs programades pel 5 i 6 de setembre, s’està a l’espera de poder confirmar si es poden fer les estades dels Pirineus aquestes agafarien les dates de les estades dels Alps que han quedat suspeses.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/larea-de-formacio-es-reinventa-amb-formacions-online/