La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya davant l’augment d’inicivisme en els espais naturals que estem veient els darrers mesos,  proposa diferents punts a tenir en compte per aquells que practiquen activitats de muntanya i edita una breu guia de comportament i conducta a la muntanya.

La FEEC des dels seus origens manté el compromís amb la conservació del medi ambient i de l’entorn. Des de la FEEC s’aposta per les regulacions quirúrgiques en llocs determinats, dies determinats i hores determinades per poder regular millor els moments puntuals i els fluxes exagerats de visitants. Critiquem obertament les prohibicions i les regulacions exagerades que no segueixen criteris estrictament de preservació del medi. Demanem també que es treballi de forma conjunta amb els diferents agents implicats, com es fa actualment des dels Parcs Naturals del país.

Volem sumar esforços però volem que es tingui en compte un col·lectiu de més de 40.000 federats i de pràcticament 80.000 socis i sòcies d’entitats excursionistes que altruistament treballen per la conservació de l’entorn des de fa anys.

La FEEC recorda també que a més a més de les actituts cíviques cal planificar bé les rutes que es volen fer a la muntanya.

A la muntanya sigues cívic

L’Àrea de Natura de la FEEC manté el seu compromís constant i treballa de forma transversal amb les diferents àrees de la FEEC amb accions com la representació als Parcs Natural de Catalunya, convenis amb agents rurals pel seguiment d’espècies, la difusió de bones pràctiques als espais naturals i la promoció de l’estima de la natura, entre d’altres.

En aquesta ocasió i amb un intent de fer-ne la màxima difusió possible la FEEC edita una nova eina per a conscienciar a tohom que surt a fer muntanya. Una eina gràfica que vol donar unes pautes de conducte quan fem senderisme a la muntanya.

Consells bàsics i de sentit comú que són més que necessaris per a entre tots i totes mantenir l’entorn que ens envolta.

Tota acció, per petita que sigui, és important i necessària. La FEEC sap que tot suma, i per això anima a tots als federats i federades a participar en accions concretes de protecció i conservació de la natura, ja sigui en una campanya de voluntarietat ambiental, agafant el transport públic o reciclant els residus a casa. Si volem seguir gaudint de la muntanya, hem de protegir-la i respectar-la. Tot suma i tots sumem. I tu, què faràs per la natura?

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-feec-edita-una-breu-guia-de-comportament-i-conducta-a-la-muntanya/