El documental homenatja l'alpinista que va perdre la vida en la seva última aventura partir d'un recull d'experiències viscudes durant l'ascensió als tres vuitmils: el K2, el Broad Peak i el Manaslu, que va coronar durant l'estiu del 2018 sense oxigen artificial.

 

Podeu veure el documental al següent enllaç: https://www.ccma.cat/tv3/72-dies-al-limit-un-recull-de-les-vivencies-de-sergi-mingote-durant-lascencio-dels-3-vuitmils/noticia/3072173/

 

El documental mostra imatges espectaculars, gravades pel mateix Sergi Mingote, en què es mostra el que significa el dia a dia d'una expedició de tantes setmanes i a tanta altura, amb unes condicions atmosfèriques adverses.

Moments en què els alpinistes es perden durant hores, parets que semblen impossibles d'escalar i congelacions als dits dels peus. Però, també, la inexplicable sensació de felicitat un cop fet el cim després de tant esforç i tantes hores al darrere.

El juliol del 2018, Sergi Mingote va pujar el Broad Peak i el K2, i el 25 de setembre, el Manaslu, el seu setè cim de més de 8.000 metres. Aquestes tres ascensions es van incloure dins del projecte "3x2x8000 Solidary Project", que consistia a fer sis vuitmils en 365 dies sense l'ajuda d'oxigen artificial, fet que va significar un nou rècord Guinness.

 

Font: https://www.ccma.cat/tv3/72-dies-al-limit-un-recull-de-les-vivencies-de-sergi-mingote-durant-lascencio-dels-3-vuitmils/noticia/3072173/