La Generalitat de Catalunya fa un pas enrere en el relaxament de les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19. Segons el govern català  l’augment de la mobilitat deguda a l’eliminació del confinament comarcal des del 15 de març passat i les vacances de Setmana Santa ha disparat el nombre de contagis i ha saturat els hospitals catalans.

Per aquest motiu, el Govern ha decretat noves mesures a partir d’aquest divendres 9 d’abril, que es recullen en el DOGC 8383 SLT 971/2021 entre les quals destaca el retorn al confinament comarcal, i que estaran vigents de moment fins al dilluns 19 d’abril de 2021 a les 00h. El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen de forma tímida les activitats esportives.

 

 

Activitats esportives de muntanya

Esport a l’aire lliure i 30% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure . Aquest es podrà fer dins de la comarca on es resideix i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones o grups ‘bombolles’. Els federats no tindran aquesta limitació sempre que el grup siguin tots federats per a realitzar entrenaments.

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos, seus socials…) podran obrir amb el 30% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia, com havien fet fins ara. Els vestidors hauran d’estar tancats i només es podran utilitzar en cas de necessitat.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Pel que fa als cursos de formació aquests es podran seguir fent de forma virtual preferentment les sessions teòriques i de forma presencial en cas que fos necessari per a la formació impartida (sessions pràctiques i evaluacions).

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, amb els certificats corresponents.

Continua la competició

Les competicions que organitza la FEEC es podran tornar a posar en marxa. Ho faran només aquelles copes i campionats de Catalunya i aquelles que segueixen els criteris aprovats en el Pla d’acció pel desconfinament esportiu a Catalunya aprovat des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves podran descarregar-se un certificat a l’àrea privada dels federats del web de la FEEC per poder fer el desplaçament permès per anar a competir.

Les competicions a l’aire lliure podran tenir un màxim de 1.000 persones i les que se celebrin en espais tancats un 30% o bé 500 persones.

Des del Govern només es permeten celebrar dins del territori català competicions estatals, internacionals o competicions classificatòries per aquests campionats, així com les lligues regulars de qualsevol edat.

Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

Entrenaments

Es podran fer entrenaments fora de la comarca per aquells federats que s’entrenin per una competició autoritzada. Els federats hauran de portar el certificat d’entrenament, la llicència federativa de 2021 i la inscripció a la prova per la que s’entrenin.

Els entrenaments dins de la mateixa comarca també seguiran les mateixes directrius.

Què poden fer les entitats?

Els centres socials de les entitats i clubs poden estar oberts amb el 30% de la seva capacitat. Les activitats que es realitzin a l’interior tindran la mateixa proporció del 30% i a l’exterior del 50% de capacitat del recinte.

Les no activitats no competitives només es poden realitzar dins de la mateixa comarca i en grups màxim de 6 persones o grups bombolla. En cas d’estar tots federats per a l’activitat aquesta limitació no serà vigent.

Els avituallaments en les activitats competitives i no competitives s’hauran de fer de forma individual.

Les entitats no podran organitzar activitats fora de la seva comarca i només es podran desplaçar a una altra comarca en cas d’anar a competir a una competició autoritzada.

Els desplaçaments amb vehicles s’hauran de fer de forma individual o amb grup bombolla si se surt de la comarca. Dins de la comarca no hi haurà aquesta limitació.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-govern-fa-un-pas-enrere-i-torna-el-confinament-comarcal/