L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) organitza unes estades de descens de barrancs per a joves federats, del 14 al 16 de maig, coincidint amb el festiu de la Segona Pasqua. Aquestes estades se celebraran a la Serra de Guara i estan pensades per a nois i noies d’entre 18 i 25 anys.



La Serra de Guara és un dels millors indrets d’Europa per la pràctica del barranquisme perquè concentra una gran quantitat de barrancs de tots els nivells, gràcies també al seu origen càrstic que ha permès la formació d’impressionants cingleres i parets, cascades, sifons, coves i estrets.

L’objectiu principal de les estades és adquirir els coneixements suficients per progressar amb seguretat i autonomia per barrancs de fins a nivell mig de dificultat, dotant als participants de recursos tècnics i de seguretat per superar qualsevol situació que es pugui donar en un barranc d’aquest tipus. Per assolir-los es plantegen les activitats de forma progressiva, amb explicacions prèvies al refugi i sobre el terreny i escollint els barrancs de menys a més dificultat.

Hi ha 12 places, que s’assignaran per ordre de recepció de la documentació, tanmateix si hi hagués més sol·licituds que places, tindran preferència els esportistes que no hagin participat mai en estades de la FEEC.

Els joves interessats han d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla 41, pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds és el 30 d’abril de 2016.