1. La llicència em cobreix tot i que s’allargui l’estat d’alarma?

Sí, la llicència donarà cobertura a tots els federats i federades que practiquin els esports i les activitats cobertes per la nostra pòlissa (esports FEEC ). Sortir a passejar per la ciutat no és un esport FEEC. Fer senderisme o marxa nòrdica a centres urbans sí que ho són. Exclusivament es disposarà de cobertura si la pràctica de l’esport es fa complint estrictament les normes decretades en la “Orden SND/380/2020”.

2. Canvien les franges horàries?

No, si ets federats pots fer esport dos cops al dia i sense límit de temps.

Les franges horaries segueixen com a la fase 0 per fer esport. En ciutats de més de 5.000 habitants es podrà fer esport entre les 6h i les 10h al matí i entre les 20h i les 23h al vespre. En pobles de menys de 5.000 habitants la franja horaria serà de 6h del matí a les 23h de la nit.

3. Puc fer esport amb més gent?

No, tot i que ja estan permeses reunions o trobades de màxim 10 persones, en el cas de l’esport només es pot fer de manera individual, sense contacte i en espais oberts. En cap cas està permès fer esport en grup o en un entrenament col·lectiu. Si trobem altres persones sempre mantindrem la distància mínima de 2m.

4. Puc sortir del meu municipi?

No, la limitació per fer esport serà dins del municipi de residència. L’exercici ha de ser sense pauses fins a la finalització d’aquest. Es pot circular per qualsevol via o espai públic, inclosos espais naturals i zones verdes autoritzades, però sempre dins la localitat pròpia. En cap cas es pot sortir del teu poble o ciutat. Només podran sortir els esportistes professionals i d’alt nivell.

5. Qui pot fer esport?

Tothom que no tingui símptomes de la Covid-19. Respectant la distància sanitària de 2m. i les franges horàries establertes. Es podran practicar esports com les curses per muntanya, la marxa nòrdica, la BTT …

6. Puc anar a escalar en roca?

Sí, si vas a una zona a l’aire lliure, en solitari i dins el teu municipi pots escalar. No podrem anar dues persones en cap moment a fer escalada, ja que no està permès de moment l’esport si no és de forma individual. Des de la FEEC no recomanem la pràctica de l’escalada en solitari.

7. Puc anar a escalar a un rocòdrom?

Sí, un dels canvis de la fase 1 és la utilització de zones esportives. Aquesta fase permet fer escalda en rocòdroms a l’aire lliure amb un màxim de dues persones. Es podrà fer sempre que la instal.lació estigui oberta i compleixi les mesures sanitàries establertes des de la SGEAF. Per utilitzar els rocòdroms s’haurà de demanar cita prèvia si està obert aquest.

8. Es poden fer activitats de turisme actiu a la muntanya?

Sí, es podran realitzar activitats de turisme actiu i de natura per a grups d’un màxim de 10 persones, a càrrec d’empreses registrades com a empreses de turisme actiu en la corresponent administració competent. Aquestes activitats es concertaran, preferentment, mitjançant cita prèvia. No es podrà fer senderisme en grup, si no és en una activitat dirigida.

9. Els federats i els no federats tenen una regulació diferent?

Sí, els federats podran sortir dues vegades al dia i es podran acreditar com a federats amb la llicència federativa. L’esport s’haurà de fer dins del municipi propi, en solitari i respectant les franges establertes. A més a més els menors de 14 anys i majors de 70 anys federats també podran fer esport en les franges horàries establer-tes pels federats sempre en solitàri.

Els esportistes d’Alt Nivell hauran rebut una carta del CSD on els indicarà les seves prestacions en aquesta fase. Els esportistes d’Alt Nivell són aquells que estan regulats des de la SGEAF i el CSD.

10. Puc agafar un vehicle per desplaçar-me?

Sí, només en el cas de ser federat i únicament per desplaçar-se a fer pràctica esportiva dins del mateix municipi.

Consulta el FAQS del CSD

Consulta els dubtes resolts per part del Gobierno de España

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/faqs-federats-feec-fase-1/