La formació federativa de la FEEC no perd el ritme i celebra dues noves jornades de reciclatge de coneixements, una d’alpinisme i una altra de marxa nòrdica. Aquestes sortides formatives s’han realitzat seguint els protocols de seguretat de la FEEC i mantenint les mesures establertes pel Departament de Salut de la Generalitat en relació amb la Covid-19. 

17 muntanyencs i muntanyenques es van reunir amb dos tècnics a Vallter per participar en la jornada de reciclatge d’alpinisme. Des d’allà van anar caminant fins al refugi d’Ulldeter (Ripollès) on es van dividir en dos grups que van realitzar diferents tallers. Un dels grups va realitzar exercicis de nivologia, seguretat a la muntanya i rescat en allaus amb Detector de Víctimes en Allaus (DVA), pala i sonda. En canvi, el segon grup va fer dos tallers diferents; al primer taller van practicar l’ús del piolet i els grampons i al segon van aprendre a realitzar ancoratges en neu i ràpel. Els alumnes van anar rotant pels diferents tallers i tots van  poder aprendre les diferentes tècniques durant la sortida.

 

 

La jornada de reciclatge de coneixements de marxa nòrdica es va fer a Prades (Baix Camp) i a la qual van participar 23 alumnes que també es van dividir en dos grups segons el seu nivell. El grup d’iniciació va repassar les bases de la marxa nòrdica mentre que el grup avançat va aprendre sobre conducció de grups i metodologia a la muntanya. Durant el recorregut i al llarg de la formació els tècnics van fer parades per explicar anècdotes i donar informació sobre la zona i el paisatge.

La FEEC juntament amb l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca des del mes de febrer diferents cursos federatius per poder continuar millorant el coneixement i la seguretat a la muntanya dels federats i federades. Pròximament se celebraran una jornada de reciclatge de descens de barrancs a La Pobla de Segur i una d’excursionisme a la Muntanya de Prades i a les quals els federats es poden inscriure a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-formacio-de-la-feec-agafa-forca-amb-dos-nous-cursos-federatius/