La Federació Francesa de Muntanya i Alpinisme fa una crida a tots els muntanyencs i muntanyenques a extremar la precaució a l’hora de practicar alpinisme a la zona dels Alps.
El canvi climàtic està afectant de ple a les glaceres dels Alps i presenten unes condicions diferents i inèdites de cara a aquests pròxims mesos.
 
Un hivern i primavera suaus i secs combinats amb l’època de calor actual han contribuït a empitjorar les condicions de pràctica i per això us demanem precaució i precaució en l’elecció de les vostres sortides.
 
 
La FFCAM demana a tots els muntanyencs i muntanyenques que tinguin molta precaució en la pràctica de l’alpinisme. L’hivern i la primavera molt suaus i secs, combinats amb l’onada de calor (10°C registrats al cim del Mont Blanc) i l’elevada assistència, creen una situació completament nova al cim de les muntanyes. Les condicions per a les activitats de neu ja són similars a les de final de temporada, sumades a una radiació solar més forta en acumulacions de neu baixes. Actualment, els passatges exposats i els rimaies són més delicats, la congelació és poc efectiva i les caigudes de roques són freqüents.
Si l’estiu continua sent calorós i sec, la situació podria resultar encara més delicada: per això recomanem als professionals que es mantinguin molt atents i prudents en l’elecció de les sortides, i que multipliquin les fonts d’informació.