A partir d’aquest dilluns 26 d’abril estarà permesa la mobilitat dins del territori català i entre Andorra i Catalunya. A més a més, la mobilitat no estarà restringida a la bombolla de convivència, sinó que es permetrà aquesta amb qualsevol grup. Així ho ha decretat la Generalitat de Catalunya en el DOGC 8394 SLT 1178/2021 que d’aquesta manera comença a afluixar les restriccions establertes per combatre la pandèmia de la Covid-19, de moment durant els següents set dies. És a dir, fins al 3 de maig.

El toc de queda es manté a les 22h i fins les 6h i es recuperen les activitats esportives i formatives en la seva totalitat.

Activitats esportives de muntanya

Esport a l’aire lliure i 50% de capacitat en recintes tancats

Pel que fa a la pràctica esportiva i esports de muntanya des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha decidit que es podrà practicar esport a l’aire lliure . Aquest es podrà fer en tot el territori català i de forma individual, amb grups màxims de 6 persones i sense limitació de grups ‘bombolles’. Aquesta normativa seguirà sense afectar als federats que podran superar el grup de 6 persones en cas d’estar totes aquestes federades.

 

 

Pel que fa als recintes que no són a l’aire lliure (rocòdroms, gimnasos, seus socials…) podran obrir amb el 50% de la seva capacitat, seguint els protocols establerts per la FEEC i amb cita prèvia, com havien fet fins ara. Els vestidors podran reobrir també.

Els rocòdroms a l’aire lliure hauran de tenir una capacitat màxima del 50% de la seva capacitat habitual i sempre hauran d’estar supervisats i respectant els protocols de seguretat establerts.

Els esportistes d’alt nivell, centres de tecnificació i professionals podran seguir realitzant la pràctica esportiva com fins ara, tot i que ja no hauran de portar certificats per poder sortir de la comarca.

Continua la competició

Les competicions que organitza la FEEC podran continuar després de tornar-se a posar en marxa ara fa dos mesos. Ho faran com fins ara, aquelles copes i campionats de Catalunya i aquelles que segueixen els criteris del Pla d’acció pel desconfinament esportiu a Catalunya aprovat des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física.

Els federats de la FEEC que participin en aquestes proves ja no hauran de portar els certificats de la FEEC per poder sortir de la comarca per anar a competir.

L’aforament del públic passa del 30% al 50% en competicions d’esport federat que es disputin en llocs tancats. A l’aire lliure, es manté el públic al 50%.

Des del Govern es permeten celebrar dins del territori català totes les competicions autoritzades. Al web de la FEEC trobareu els calendaris competitius actualitzats d’aquelles competicions que es puguin disputar.

Què poden fer les entitats?

Els centres socials de les entitats i clubs poden estar oberts amb el 50% de la seva capacitat. Les activitats que es realitzin a l’interior com a l’interior tindran la mateixa proporció del 50% de capacitat del recinte.

Les activitats no competitives ja es podran realitzar en tot el territori català i en grups màxim de 6 persones o sense limitació de grups bombolla. En cas d’estar tothom federat aquests normativa no es tindrà en compte.

Els avituallaments en les activitats competitives i no competitives s’hauran de fer de forma individual com marquen els protocols establerts.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma que segueix vigent fins al 9 de maig, la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

Els refugis de muntanya oberts

Els refugis de muntanya que gestiona la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya podran seguir oberts mantenint els protocols i les mesures sanitàries establertes. Els refugis poden obrir com a equipament d’emergència i esportius, ja que la pròpia activitat física no està prohibida.

Abans d’utilitzar qualsevol refugi guardat cal recordar que s’ha de consultar si aquest té obertes les seves instal·lacions.

Els refugis lliures  i la part lliure dels refugis guardats s’han d’utilitzar només en cas d’emergència i la FEEC no pot garantir que es puguin complir tots els protocols establerts en aquests. Es poden consultar les normes d’ús aquí.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/torna-la-mobilitat-a-tot-catalunya/