Els federats i federades de la FEEC podran seguir fent entrenaments en el seu terreny de joc però ara i segons noves directrius de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat estaran obligats a portar a més a més del certificat d’entrenaments, la llicència federativa i el full d’autoresponsabilitat, una inscripció a una prova. 

Aquest decisió fuig de la idea de potenciar l’esport al país, ja que actualment moltes de les proves del calendari no han obert encara inscripcions degut a la sutuació d’incertesa en què ens trobem com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19.

La FEEC vol mostrar la seva sorpresa davant de la posició adoptada des de la SGEAF. El DOGC núm 8335 SLT 275/2021 que segueix en vigència i la seva pròrroga actual obre la possibilitat als entrenaments federats per a preparar les competicions federatives que siguin classificatòries per a competicions estatals o internacionals i en cap cas especifica que s’hagi de justificar amb una inscripció.

La mateixa SGEAF ha permès la realització de campionats estatals i internacionals a Catalunya on ha prohibit campionats catalans. L’única raó sanitària explicada és la nul·la competència de la SGEAF sobre els campionats estatals i internacionals.

Seguint la directriu marcada des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física i les normes establertes des del Procicat, la FEEC ha emès certificats únicament a aquells esportistes federats que preparen competicions estatals, internacionals o copes catalanes i campionats de Catalunya permesos i classificatoris.

 

 

Hi ha competicions, com el mateix Campionat de Catalunya a l’Olla de Núria, que encara no ha obert inscripcions per aquest motiu des de la FEEC defensem la necessitat d’una rectificació, ja que una prova de muntanya no es pot preparar amb un curt marge d’entrenaments.

En els pròxims mesos les proves de les copes catalanes de curses per muntanya, raquetes de neu, escalada i esquí de muntanya tornaran a arrencar després de l’aturada obligada del darrer any. Totes les proves seguiran els protocols elaborats des de la mateixa federació i aprovats des de la UFEC, la SGEAF i el Procicat.

La FEEC en tot moment ha estat capdavantera en la defensa de les mesures proposades per a combatre la pandèmia de la Covid-19 i ha defensat les postures sanitàries establertes quan aquestes han mantingut una coherència durant el darrer any.

Com a federació de muntanya som la tercera federació esportiva del país amb pràcticament 43.000 federats anuals i amb més de 120 proves esportives arreu del país cada temporada.
Som una federació arrelada al territori i amb àmplia representació de federats i federades arreu de Catalunya.
Els nostres valors sempre seran els de la defensa del medi, la solidaritat i la defensa de la cultura de muntanya i del país.

Els nostres esportistes però tenen un espai d’entrenament poc concret i no delimitat i les mesures establertes tallen la seva projecció i les seves possibilitats establint un greuge comparatiu important amb altres esports.
El nostre terreny de joc no té tanques, ni línies, ni xarxes. El nostre terreny de joc és la muntanya i per a preparar les nostres competicions els esportistes necessiten poder entrenar-se en el terreny en què competeixen.

La llicència de la FEEC vigent

Tot i el decret d’estat d’alarma la llicència federativa de la FEEC seguirà en vigència i per tant seguirà donant cobertura als federats i federades. Els federats han de tenir actualitzada la llicència de 2021.

Les entitats podran seguir fent sortides amb grups estables dins del àmbits i limitacions marcades des del govern català. Des de la FEEC recomanem limitar la mobilitat el màxim possible.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/la-sgeaf-obliga-a-portar-una-inscripcio-per-a-realitzar-entrenaments-a-la-muntanya/