El Refugi Lluís Estasen, situat a la falda del Pedraforca (2.506m) incorpora una nova càmera 4k per a poder veure en directe el Pedraforca.

La càmera s’ha instal·lat a un dels laterals del refugi i permet fer un seguiment exhaustiu del voltant del refugi i de la paret rocallosa del Pedraforca.

Amb aquesta nova opció es podrà seguir l’evolució de la meteorologia al moment i es converteix en un mirador excel·lent per aquells que des de casa vulguin contemplar una de les muntanyes més icòniques del país.

Actualment es pot seguir una evolució fotogràfica que en breu s’espera que sigui en imatge de vídeo un cop es millorin les condicions de connexió del mateix refugi.

Durant el 2022 la FEEC té la intenció de posar càmeres 4K als diferents refugis guardats que gestiona.

 

L’Estasen, un refugi de referència

Inaugurat el 26 de juny de 1949, dos anys després de de la mort de l’escalador Lluís Estasen, aquest equipament es construí a la Jaça dels Prats un esplèndid prat als peus de la desafiant paret rocallosa del Pedraforca, una de les muntanyes més emblemàtiques del país. Al 1977 s’hi va fer una important remodelació i ampliació. Actualment l’equipament té una capacitat de 35 places repartides en dues habitacions situades a la primera planta de l’edifici, un bucòlic xalet de muntanya de pedra. Punt de pas obligat si es vol pujar el Pedraforca o si es realitza les travesses de Cavalls del Vent, la Tora Blava o l’Alta Ruta del Cadí.

 

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/una-nova-camera-a-lestasen-apropa-el-pedraforca-en-directe/