Limitat l’accés en vehicle a parcs naturals del Montseny, St.Llorenç del Munt i Garrotxa, i al Paratge de Poblet.

La limitació afectarà de moment aquest cap de setmana i probablement el vinent. L’anunci l’ha fet el Director General de Medi Natural, Ferran Miralles.

La restricció serà només per a vehicles. Quan l’afluència arribi al 75% s’activaran els operatius per limitar l’accés. “Ens interessen les visites i que la gent faci esport i salut, però amb seguretat” ha explicat Miralles que ha comfirmat que en bicicleta i a peu no hi haurà limitació.

Miralles fa una crida a la responsabilitat “El territori no es troba ara en capacitat normal d’acollida. Demà, demà passat i el cap de setmana de Tots Sants no fem un favor al territori ni al medi natural si ens desplacem lluny. Pensem que ara restaurants i serveis estan tancats”.

La Diputació de Barcelona anuncia també mesures restrictives als Parcs Naturals que gestiona

La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha anunciat aquest dijous noves mesures per regular i restringir els accessos als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. «Són mesures», ha explicat la presidenta, «destinades a resoldre els problemes de caràcter social i mediambiental que ha provocat la sobre afluència de visitants. Son problemes que van més enllà de la Diputació, ens afecten a tots i, sobretot, els 18 municipis del Montseny i els 12 de Sant Llorenç».

Acompanyada del president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i del diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona, Josep Tarín, la presidenta Núria Marín ha anunciat l’aprovació, en el PROCICAT, d’un operatiu conjunt de Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i personal dels Parcs a fi de regular l’accés als dos parcs i evitar la sobre afluència de vehicles als parcs. Segons aquest operatiu, els Mossos d’Esquadra restringiran l’accés per carretera als parcs naturals del Montseny i de Sant Llorenç del Munt i l’Obac quan els aparcaments estiguin plens.

Marín ha assenyalat que «totes les institucions estem alineades en la solució, però necessitem més que mai la col·laboració ciutadana. Hem de tenir més sentit del civisme i de la responsabilitat que mai» i ha afegit que «tenim un patrimoni comú de gran valor en un context de pandèmia. Hem de tenir com a objectiu prioritari la seguretat de les persones i evitar les aglomeracions», ha puntualitzat.

Consulta restriccions Parcs Naturals Diputació Barcelona

Regulacions dels Parcs Naturals Diputació de Barcelona

Text: Departament de Territori Generalitat – Diputació de Barcelona

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-govern-limita-lacces-a-alguns-espais-naturals/