Des del passat 14 de març que tots els refugis guardats de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han estat tancats com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. 

A partir d’aquest dissabte 25 de maig quan tots els refugis ja estan en fase 1, molts han decidit obrir amb aquelles limitacions establertes des dels ens governamentals.

El refugi més matiner ha estat el de la Serra d’Ensija que aquest dijous ha decidit obrir el servei de terrassa per begudes i entrepans. El refugi situat al Berguedà obrirà de dijous a diumenge i només oferirà de moment aquest servei.

A la serra de Montsant, el refugi de la Morera de Montsant, obrirà aquest dissabte 23 de maig amb servei de restauració a la terrassa amb vistes al Montsant i amb horari de 10 a 16h i de 18 a 21:30h. Entre setmana el refugi podrà servir menjars només amb reserva prèvia.

I si el refugi de la Morera de Montsant serà el primer en obrir a la zona sud, a la zona nord al Berguedà l’Estasen i a la Cerdanya, el refugi d’Estanys de la Pera obriran el servei exterior de terrassa, on es podran servir begudes i menjar, a partir d’aquest mateix dissabte. Des del refugi Lluís Estasen ja s’ha anunciat també que a partir del 27 de juny s’obrirà el servei de pernoctacions amb només 16 places disponibles, pendets de l’evolució de les fases de desconfinament.

De cara al pròxim cap de setmana del 3 de juny i també amb servei de terrassa exterior ja ha anunciat l’obertura el refugi de Sant Jordi. Des del mateix refugi s’ha anunciat que si es vol fer àpat s’haurà de trucar abans al 619 239 860.

L’obertura dels altres refugis serà esglaonada durant el juny i el juliol. El refugi de Certascan té prevista la seva obertura ja amb pernoctes a partir del 15 de juny amb places limitades i servei de mitja pensió. Deu dies més tard el 25 de juny ha anunciat que obrirà també el refugi de Prat d’Aguiló.

El primer dia de juliol han programat tornar el refugi de Colomina, amb servei mínim de mitja pensió i regulació de places, i el refugi Ernest Mallafré que ho farà amb mitja pensió obligatòria i 12 places disponibles.

Cas particular pel refugi d’Agulles que està pendent de l’obertura de l’aparcament de Can Massana (en principi aquest dilluns 25 de maig) serà quan el refugi obri els caps de setmana.

Els refugis de Coma de Vaca, Font Ferrera i Vallferrera no han programat encara el seu retorn a l’activitat.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/els-refugis-de-la-feec-comencen-a-obrir-portes/