Tornen a arrencar les tradicionals estades de la FEEC. Tot i els ajustaments fets com a conseqüència de la Covid-19, la FEEC finalment programarà les Estades Pirineus, per a joves amb llicència federativa de 14 a 17 anys, que es faran del 12 de juliol al 18 de juliol.

El lloc escollit serà el refugi Coma de Vaca i la zona del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Durant aquesta setmana, és vol combinar l’aprenentatge de les tècniques bàsiques i necessàries per poder progressar per terreny d’alta muntanya estival, al mateix temps que totes aquelles tècniques, protocols, coneixements i maniobres que garantiran la seguretat individual i del grup.

La gran diferència d’aquest any, serà els dos dies de travessa, on els joves podran experimentar i conèixer de primera mà l’organització i muntatge d’un bivac pels cims més emblemàtics d’Ulldeter. La primera pernocta, serà prop del Refugi de l’Alemany i la segona a la zona del Planell de l’Estany.

Aquestes estades tenen com a objectiu, guanyar autonomia a l’hora de moure’s per terreny d’alta muntanya estival, conèixer tècniques bàsiques d’orientació, aprendre a preparar un itinerari, conèixer les tècniques bàsiques d’ús de la corda, saber preparar sistemes d’assegurament col·lectiu, conèixer la tècnica per realitzar un bivac, guanyar criteris a la hora de prendre decisions, entendre la importància del treball en grup i conèixer i saber activar el protocol de rescat en cas d’accident entre d’altres.

Els joves que hi vulguin participar han de ser membres d’una entitat excursionista i disposar del carnet federatiu.

Hi haurà un màxim de 12 places i les estades no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. Tanmateix, si hi hagués més sol·licituds que places, tindrien preferència aquells esportistes que no haguessin participat prèviament en estades de la mateixa modalitat en primer lloc i en altres estades de la FEEC en segon.

Els joves han de tenir una forma física adient i haver practicat l’especialitat anteriorment, així com disposar del material necessari. Per preinscriure’s s’haurà d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que s’hi requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat. El termini de recepció de sol·licituds és el dia 29 de juny de 2020.

Posteriorment, la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com han de formalitzar la inscripció.

La taxa d’inscripció serà de 410€ i cobrirà les despeses d’allotjament i les dietes. El desplaçament fins al lloc de trobada i el de tornada aniran a càrrec de cada participant.

La setmana anterior es farà una sessió de presentació de les estades a la seu social de la FEEC o per videoconferència. Serà un moment de trobada entre els joves i els tècnics acompanyants, en el qual es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Font de la noticia: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/inscripcions-obertes-per-les-estades-pirineus-que-es-faran-al-refugi-de-coma-de-vaca/