Aquest any se celebra el 60è aniversari de la inauguració del refugi d’Agulles “Vicenç Barbé”, situat al cor de la muntanya de Montserrat. Am motiu de l’efemèride des del refugi s’ha preparat una jornada festiva, que se celebrarà el dissabte 16 d’octubre al mateix refugi.

L’activitat preparada consistirà en una jornada d’escalada al voltant de l’equipament, combinada amb una arrossada popular al mateix refugi. Els participants de la jornada s’hauran d’inscriure prèviament a través d’un formulari. La intenció és que tots els escaladors participants pugin 60 de les agulles d’aquesta regió montserratina, per a celebrar com cal l’efemèride.

Des del refugi s’editarà un llistat de les agulles que hi ha en la zona perquè qui vulgui, sempre de manera autònoma, pugui participar en la jornada. Un cop acabada l’escalada, a les 14:30h, s’oferirà, a qui s’hagi inscrit prèviament, un arròs fet al refugi. L’arròs serà servit i menjat a l’exterior per tal que tothom pugui mantenir la distància de seguretat i sigui autorresponsable de la seguretat particular i col·lectiva, respectant les mesures anti-covid del moment. Cada participant haurà de portar plat, got i coberts i pagar 12€. Amb la inscripció, que es tancarà al voltant del centenar de participants, es donarà un petit obsequi.

El refugi d’Agulles

Situat al bell mig de la regió montserratina d’Agulles, aquest és un dels dos equipaments guardats que té la Federació al massís de Montserrat. Duu el nom de l’escalador Vicenç Barbé, mort el 1942 quan escalava els Frares Encantats. Inaugurat el gener de 1961, la iniciativa de construir aquest refugi fou de la Delegació Catalana de la Federació Espanyola de Muntanyisme (l’actual FEEC). L’excursionisme, els camins equipats i sobretot l’escalada són les activitats estrella que es poden fer des d’aquest refugi. Diferents voltes per la regió d’Agulles (pel portell Estret, pel coll de Porc); la volta a les Agulles, els Frares i Ecos pel portell del Migdia; la travessa al Monestir pel GR 172; el PR-C 78 -que passa pel refugi-; i 900 vies d’escalada clàssica i esportiva que pugen al cim de 160 roques i Agulles són alguns dels arguments a l’abast del muntanyenc.

 

Josep Llusà (Tècnic de l’Àrea de Territori de la FEEC)

Font: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/el-refugi-dagulles-celebrara-el-seu-60-aniversari-amb-una-jornada-descalada/