Des de mitjans de setembre els socis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), podran gaudir d’un descompte en el preu del tiquet del telefèric de la Vall Fosca, que dóna accés al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici pel Pallars Jussà.



El telefèric de la Vall Fosca, l’únic a la zona sud dels Pirineus, funciona del mes de juliol fins a finals de setembre, i dóna accés a una zona amb més de 30 estanys, on es poden fer excursions per a tot tipus de públics, des dels caminadors més experts, fins als que tot just s’inicien en el món de la muntanya. Per aquesta zona passa el GR11, que enllaça amb la zona d’Espot i de la Vall de Boí, i la coneguda travessa de Carros de foc, que a la Vall Fosca passa pel refugi de Colomina.

Al punt d’arribada del telefèric de la Vall Fosca a Estany Gento (2.200 m), es troba el centre d’informació del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, on durant els mesos d’estiu es pot visitar l’exposició permanent sobre l’aigua, rebre informació i participar als tastets de natura que s’hi ofereixen de dilluns a divendres per conèixer millor aquesta zona del Parc.

UN TELEFÈRIC AMB MOLTA HISTÒRIA

El telefèric de la Vall Fosca es va instal·lar als anys 80 per poder transportar material per a la construcció de la central de Sallente. És per això que pot transportar molt pes, fins a 25 tones, i és per això també que circula a una velocitat molt lenta, 1m/s.

Uns anys després de la seva instal·lació i en acabar les obres de construcció de la central, l’Ajuntament de la Torre de Capdella va signar un conveni per poder-ne fer ús turístic a l’estiu. Actualment, més de 25 anys després, el telefèric ens ofereix l’experiència única de pujar a 2200 m en poc més de 10 minuts i accedir a una espectacular zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Museu Hidroelèctric de Capdella

Es pot aprofitar l’estada a la Vall Fosca per visitar el Museu Hidroelèctric de Capdella, que aquest any celebra 101 anys de la posada en marxa de la primera màquina. El Museu explica el paisatge de la zona dels estanys, les actuacions que s’hi van fer per construir la central fa 101 anys i els canvis que va suposar per la gent del territori (educació, oci, comunicacions, etc.).